Возачи Формуле 1 ће моћи да дају политичке изјаве у "свом личном простору"

Танјуг
Возачи Формуле 1 ће моћи да дају политичке изјаве у "свом личном простору"

ЛОНДОН - Међународна аутомобилска федерација (ФИА) саопштила је да ће возачи Формуле 1 моћи да дају политичке, вјерске и личне изјаве у "свом личном простору", али се истиче ће бити кажњени ако своје ставове буду износили током такмичења, преноси "Скај спортс".

Возачима ће бити забрањено да дају такве изјаве током свечаности проглашења побједника и у другим званичним приликама, осим у "изузетним случајевима".

ФИА се огласила послије бурне реакције возача Мерцедеса Луиса Хамилтона и Ланда Нориса, који је раније ове недјеље оптужио челнике Формуле 1 да се према њима понашају као да су ученици основне школе.

ФИА је одлучила да свим тимовима пошаље документ са детаљнијим објашњењима. У том документу се наводи да ће возачи и даље моћи да "искажу своје ставове о било ком политичком, вјерском или личном питању" у "свом простору" и ван званичних трка,путем својих канала на друштвеним мрежама или током интервјуа.

Међутим, оним возачима који то не буду поштовали, могу да буду изречене различите мјере - од упозорења до искључења, и уз померање позиција на трци.

Нова сезона у шампионату Формуле 1 почиње 5. марта трком за Велику награду Бахреина.

               

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана