Војислав Чабрило, рукометаш Херцеговине: Невесиње живи за опстанак у лиги БиХ

Дарко Драгичевић
Војислав Чабрило, рукометаш Херцеговине: Невесиње живи за опстанак у лиги БиХ

НЕВЕСИЊЕ - Херцеговина је сјајно кренула у наставак првенства БиХ. Двије побједе вратиле су наду екипи из Невесиња у опстанак у елитном друштву, а посебно тријумф против Грачанице 28:27.

Екипа из Невесиња је савладала учесника европских такмичења, а могли су и раније да сломе отпор ривала, јер су током меча имали и четири гола вишка. Но, Грачаница се борила до краја. Едвин Џелиловић је са осам голова “пресудио” бившем клубу.

Војислав Чабрило је захвалио публици на подршци и истиче да одличан старт враћа наду у опстанак.

- Сигурно је да нам одличан старт другог дијела представља додатни мотив да наставимо са добрим радом и партијама. Посебно ова побједа против Грачанице која је квалитетна екипа, клуб који игра европска такмичења и има богату традицију. Када такав клуб буде надигран и побијеђен онда је то знак да се добро ради и да смо на добром путу ка циљу, а то је опстанак у премијер лиги БиХ. То је сан свих нас у клубу - од играча, преко стручног штаба до управе и навијача. Осјећам да имамо подршку нашег града Невесиња и цијеле Херцеговине. Заиста као никад до сада они “дишу за нас”. То нам наравно даје додатни мотив да истрајемо и боримо се до краја за опстанак. Град живи за остваримо тај циљ и да и даље имамо клуб у елитном рангу такмичења. Овај мали град живи за мечеве против квалитетних екипа - истакао је Чабрило.

Пред екипом Херцеговине су два дуела против директних ривала у борби за опстанак. Прво ће гостовати у Горажду, а затим ће дочекати Градачац. Управо би наредни дуел могао да донесе веома важне бодове.

- За нас је свака наредна утакмица најважнија. Сваког противника гледамо исто и спремамо се максимално за њега. Не бавимо се калкулацијама, јер у сваки меч идемо с циљем да дамо максимум и покушамо да дођемо до бодова. Вјерујем да нас таква игра може одвести и до опстанка. Гледамо само себе и своје игре, максимално радимо током седмице и трудимо се да се што боље спремимо за ривала. Тако да ћемо се сад што боље спремити за Горажде, гдје очекујем тежак меч - истакао је Чабрило.

Борцу бодови у Бугојну

Резултати 17. коло: Херцеговина - Грачаница 28:27, Коњух - Горажде 39:35, Криваја - Градачац 40:26, Вогошћа - Слога 29:26, Извиђач - Маглај 31:23, Искра - Борац 28:30, Леотар - Какањ 40:11, Босна Високо - Слобода 21:28. Пласман: Извиђач 32, Леотар 25, Вогошћа 23, Криваја 22, Слобода 21, Грачаница 20, Маглај 18, Борац 18, Коњух 18, Слога 17, Искра 14, Херцеговина 14, Горажде 13, Босна 9, Градачац 6, Какањ 2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана