Водећи људи трке “Београд - Бањалука” склапају коцкице: Добој и ове године на свјетској мапи

Г.С.
Водећи људи трке “Београд - Бањалука” склапају коцкице: Добој и ове године на свјетској мапи

ДОБОЈ - Другу годину заредом Добој ће бити домаћин једне од етапа 17. бициклистичке трке “Београд - Бањалука”, а као и у минулом издању, из града на три ријеке караван ће кренути ка Приједору.

Поручено је јуче након састанка градоначелника Добоја Бориса Јеринића и директора Бициклистичког савеза Републике Српске Владимира Куваље. Њих двојица овом приликом потписали су уговор, а Јеринић је добио и потписану жуту мајицу прошлогодишњег побједника.

- Изузетно сам срећан што ћемо поново угостити бициклисте са четири континента. Добили смо похвале за добро домаћинство прошле године па нема разлога да тако не буде и ове. Имамо одличну сарадњу са организаторима трке који раде одличну ствар на промоцији наших градова и Републике Српске - рекао је Јеринић.

Трка ће ове године бити одржана од 19. до 22. априла, а такмичари ће из Добоја до Приједора возити 21. априла. Куваља је потврдио да пријаве за трку иду одлично и да поново на старту очекује максималних 25 екипа, односно 175 такмичара.

- Са представницима градских власти Добоја имамо изузетну сарадњу и сигуран сам да ће то поново бити изузетно лијеп догађај. Прошле године било је много публике на старту и дуж градских улица, а нама је циљ да полако, али сигурно профилишемо Добој као град бициклизма пошто је надалеко познат као град рукомета, а свједоци смо да је и фудбал у посљедње вријеме у великој експанзији. Учинићемо све, прије свега са аспекта безбједности и доброг домаћинства, да све прође у најбољем реду, као што је то било прошле године - нагласио је Куваља.

Прва етапа биће вожена од Београда до Бијељине 19. априла, дан касније на програму је најтежа етапа од Бијељине до Власенице, а ускоро ће бити познато мјесто старта посљедње етапе која се традиционално завршава у Бањалуци. Покровитељи трке су предсједници Републике Српске и Србије, ресорна министарства спорта, као и градови и општине кроз које трка пролази.

Добој жели и циљ

Челни људи трке “Београд - Бањалука” и први човјек Добоја Борис Јеринић разговарали су и о томе да град на ријеци Босни у будућности буде и циљно одредиште једне етапе.

- Жеља нам је да идуће године будемо домаћини циља једне од етапа и у договору са делегацијом трке мислим да ћемо тај план реализовати без икаквих проблема - рекао је Јеринић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана