Власеница у календару бициклистичке трке "Београд - Бањалука"

Г.С.
Власеница у календару бициклистичке трке "Београд - Бањалука"

Руководство Власенице прво је потврдило да ће ова општина бити дио каравана 18. међународне бициклистичке трке "Београд - Бањалука" која ће бити одржана од 18. до 21. априла 2024. године.

Грађани општине на истоку Српске већ годинама су међу најбољим, ако не и најбољи домаћини бициклистима из свих крајева свијета, па су први човјек општине Мирослав Краљевић и директор трке Владимир Куваља наставак сарадње буквално договорили за два минута.

Држали су се праксе да добре ствари не треба мијењати, већ само покушати надоградити и усавршити, па су овом приликом разговарали шта то још обје стране могу да ураде како би предстојећи догађаји био бар за нијансу бољи.

Ипак, мало је тога што до сада Власеничани нису учинили да се бициклисти и сви гости осјећај као код куће. Иако још није потпуно дефинисана рута, највеће шансе су да у овој општини буде циљ друге етапе 19. априла.

- Изузетно сам срећан што ћемо по шести пут угостити бициклисте и што ова прича живи већ 18. годину. Још када сам прије седам, осам година разговарао са директором трке Владимиром Куваљом да будемо домаћини схватио сам као национални догађај који повезује Београд и Бањалуку. Са друге стране, ово је највећи спортски догађај у нашој општини и тако ће бити још дуго година. Неопходно је да сви генерално још више станемо иза трке са којом се требамо да се идентификујемо. Не постоји бољи начин од спорта да презентујемо све оно што смо и какве вриједности и богатства имамо - рекао је Краљевић.

Први човјек трке Владимир Куваља захвалио је Краљевићу на гостопримству и на свему што већ дуги низ година чини за трку.

- Тека живи тек 18 година, кажем тек јер би неки жељели да не постоји, али ја им обећавам да ће дуго трајати управо захваљујући градовима и владама Српске и Србије које је подржавају. Није случајно Власеница наша прва станица која смо обишли у склопу припреме за наредно издање. Можда ни господин Краљевић на почетку није знао каква је ово прича, али је пуног срца прихватио и подржао идеју. Оно што могу да кажем да је Власеница најбољи град домаћин на рути - рекао је Куваља.

Трка "Београд - Бањалука" биће одржана од 18. до 21. априла идуће године, а како сада ствари стоје, постоји велика шанса да ове године буде проширена на крајњи југоисток Српске пошто су Вишеград и Источно Сарајево односно Јахорина у причи да буду домаћини старта и циља једне етапе.

Као и минулих година на старту ће се појавити 175 бициклиста што је максимална број према UCI пропозоцијама, а учествоваће бициклисти из тридестак земаља свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана