Владо Јагодић након пласмана у полуфинале Купа БиХ: Поновили смо историјски успјех Слоге, али нећемо стати!

ГС
Foto: Мондо

Тренер добојске Слоге Владо Јагодић презадовољан је због поновљеног историјског пласмана у полуфинале Купа БиХ.

Добојска Слога је надокнадила минималан пораз у Посушју (3:2) и погоцима Бориса Варге и Ајдина Реџића у првом полувремену изборила пласман међу четири најбоља тима најмасовнијег такмичења у БиХ, први пут након 2015. године (2:0), преноси Мондо.

Владо Јагодић, стратег Слоге, признао је да је очекивао тежак меч с обзиром да је Посушје квалитетан тим са јако добрим тренером какав је Денис Ћорић.

„Посушје је јако добра екипа, колега Денис Ћорић ради прави посао и знали смо да ако будемо мало деконцентрисани да можемо имати проблем јер имају одличну транзицију. Задовољан сам тактичким приступом у првом дијелу, чекали смо своју шансу и успјели евроголом Варге. Као што смо примили еврогол у Посушју, сад смо дали и наравно тражили смо простор између њихових стопера, да из другог плана уђе Реџић или Веселиновић. Успјело нам је то за 2:0, да би у другом полувремену гости промијенили систем игре. Ми смо покушали да дамо и трећи гол, нисмо успјели, па смо онда се мало прилагодили у намјери да блокирамо противника до краја. Они су погодили двије пречке, свака им част, могу сваком да направе проблем. Уписали су први пораз овог прољећа. Велике честитке мојим играчима, који су прије два дана стигли из Херцеговине, смогли су снаге да одраде меч. Ово је велика ствар за клуб, пресрећан сам јер смо пласманом у полуфинале поновили историјски успјех Слоге из 2015. године уз тренутно четврто мјесто на табели. Ми нећемо стати на овоме, окрећемо се наредном ривалу а онда иде репрезентативна пауза, коју једва чекам“, рекао је Јагодић и додао да нема „посебних жеља“ кад је у питању ривал у полуфиналу.

Отворено сам рекао да покушавамо отићи што даље, зашто не бисмо и у финале. Све три екипе које дођу у полуфинале су у врху бх. фудбала и представљаће изазов. Слога у двије утакмице може да игра са сваким“, додао је тренер Добојлија.

 Његов колега са клупе Посушја Денис Ћорић најприје је честитао Слоги на апсолутно заслуженој побједи.

„Нисмо дефинитивно били прави без обзира на двије пречке и још једну добру шансу, али нисмо били на нивоу претходних шест утакмица. Дефинитивно нам је недостајало мало енергије, а жао ми је једино што смо примили наивне голове, поготово други. Тиме не желим да умањим побједу Слоге, и ја им искрено честитам и желим пуно среће у наставку такмичења“, рекао је Ћорић.

Био је то први прољећни пораз екипе са стадиона „Мокри долац“.

„Свему дође крај, на жалост дошао је у вријеме кад нисмо очекивали јер увијек желимо да побиједимо. Кад све сагледате, свих 90 и нешто минута, објективно и реално нисмо заслужили пролазак. Али, идемо даље, морамо се скупити, у недјељу нас очекује нови меч. Наравно, овај пораз неће умањити ствари које радимо добро, тако је то у фудбалу“.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана