Владо Драганић тврди да нико у Борцу и даље не размишља о титули: Идемо меч по меч

Дејан Марић
Владо Драганић тврди да нико у Борцу и даље не размишља о титули: Идемо меч по меч

БАЊАЛУКА - Рукометаш Борца Владо Драганић тврди да “црвено-плави” и даље не размишљају о титули, иако нижу побједе и суверено корачају ка пехару.

Још једну рецку на путу до испијања шампионског шампањца Бањалучани су направили против сарајевске Босне. “Студенти” су у сусрету 19. кола у “Борику” савладани са сигурних 34:25.

Била је то 14. побједа ученика Мирка Микића, који су тако задржали шест бодова вишка у односу на првог пратиоца Слободу, која има и меч више. Иако све “мирише” на нови трофеј, нико у Господској улици не жели да се залеће. Сам Микић је у више наврата истицао да је титула забрањена ријеч, а са тренером се слажу и играчи.

- Исто и ми говоримо. Титула се и даље не спомиње у свлачионици. Има још доста до краја сезоне. Пред нама је 11 утакмица. Свашта може да се догоди. Зато смо фокусирани једино на сљедећи меч - опрезан је Драганић.

Према његовим ријечима, управо је посљедњи дуел разлог зашто су у Борцу опрезни. Бањалучани су на папиру били велики фаворити, међутим, Сарајлије су дуго одржавале корак и биле у игри. Тек средином другог дијела сломљен је њихов отпор.

- Утакмица је била тежа него што то резултат говори. Босна у “Борик” није дошла са бијелом заставом. Ривал је тражио своју шансу. Ријеч је о екипи која је пуно квалитетнија у односу на ону јесењу. Појачала се, игра и боље и љепше. Видјело се то посебно у првом полувремену. Ми смо тек у другом дијелу успјели да наметнемо своју игру и од тада је све било лакше - додао је Драганић.

Оно што је “црвено-плавима” такође отежало посао су повреде. Амар Грачић и Немања Миловац су одраније ван строја, у међувремену се повриједио и Божо Тепић, а лоша вијест је стигла и након додатних прегледа Марка Лукића, који је изгубљен на дужи период.

- Психички није било лако да играмо због силних повреда. Грачић и Миловац су се раније повриједили, Тепић на мечу другог дана, а вијест да смо изгубили и Лукића није нимало угодна - додао је Невесињац.

Оно чиме Драганић може да буде задовољан је лични учинак. Са 12 голова био је најефикаснији актер битке против “студената”.

- Лијепо је кад постигнеш много голова. Па ипак, то је све заслуга екипе. На терену се боримо заједно, овог пута се мени отворило, други пут ће неком другом - закључио је Драганић.

Резултати 19. кола: Борац - Босна (С) 34:25, Леотар - Искра 34:23, Вогошћа - Слога (Д) 27:22, Извиђач - Градачац 36:32, Грачаница - Криваја, 35:23 Маглај - Коњух 34:26, Босна (В) - Слобода 23:23, слободна је била Слога (ГВ).

Пласман: Борац 31 бод (меч мање), Слобода 25, Леотар 23 (меч мање), Вогошћа 22, Извиђач 21, Грачаница 19, Криваја 18, Коњух 17, Слога (Д) 15, Маглај 15, Босна (В) 14, Градачац 13, Искра (меч мање) 13, Слога (ГВ) (меч мање) 11, Босна (С) 9.

Нема шале са Леотаром

Рукометаши Леотара из кола у коло потврђују зашто носе епитет најпријатнијег изненађења Премијер лиге. Овог пута су пред својим навијачима, који су још једном направили одличну атмосферу, лако изашли на крај са Искром која је “разоружана” са 34:23. Требињци су се за све питали од почетка до краја, предност је расла из минута у минут, тако да Бугојанци нису имали шансе. Леотар је “везао” трећи тријумф и заостаје два бода за другопласираном Слободом која има и утакмицу више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана