Владимир Томић, најбољи рукометаш Леотара, за "Глас Српске": Европа у Требињу феноменално звучи

Душан Репија
Владимир Томић, најбољи рукометаш Леотара, за "Глас Српске": Европа у Требињу феноменално звучи

ТРЕБИЊЕ - Рукометаши Леотара прави су хит Премијер лиге, а за шест побједа у седам утакмица велике заслуге иду на рачун Владимира Томића.

"Мозак" екипе Дарка Таврића одлично диригује игром Требињаца, који су вјероватно и пребацили сопствена очекивања на старту сезоне. Свјестан је да су од седам утакмица пет играли код куће, али исто тако подвлачи да су донијели бодове са оба гостовања, из Горњег Вакуфа и Бугојна.

- Посложени смо сјајно ове године. Најбитније је да нисмо мењали тим јер су сви момци остали, а погодили смо и са појачањима Владаном Аризановићем и Ненадом Тодоровим који су се сјајно уклопили и донели нам квалитет више. Против Борца смо несрећно изгубили, али смо на исти начин славили у Вакуфу, па морамо да будемо задовољни - рекао је Томић.

Чување костура екипе на примјеру Леотара није фраза, већ предуслов да екипа напредује наредну сезону. С друге стране, када играчи остану, знак је да руководство клуба ради добар посао.

- Из личног примера, а мислим и осталих момака могу да кажем да је све одлично. Осећамо подршку, немамо непотребан притисак. Циљ је да будемо боље пласирани него прошле сезоне, када смо завршили десети, а ја верујем да ћемо га са лакоћом испунити. Волео бих када бисмо наставили овако и заузели једно од прва три места, да доведемо Европу на Требишњицу. Град, управа и навијачи то, без дилеме, заслужују, даћемо све од себе да се то деси - наставио је момак који је рођен у Шапцу.

Можда и највеће заслуге за постепени напредак и системски рад иду на рачун тренера Дарка Таврића. Млади стручњак већ дуже вријеме ради сјајан посао, што су препознали и људи у Рукометном савезу Србије и селектор "орлова" Тони Ђерона који га је одабрао за свој стручни штаб.

- Три године је старији од мене, играо сам против њега (смијех). Можда се зато и разумемо. Једна смо од јефтинијих екипа у лиги, али то нема везе у односу на обавезе и преданост свих нас, као, на крају крајева, и на резултате. Врло је сталожен и предан, доста полаже на припрему утакмице и видео-анализе, како наше екипе, тако и противника - нагласио је Томић.

Послије паузе од десетак дана Леотар очекује највеће искушење до сада јер у предстојећу сриједу гостују код Извиђача.

- Идемо да пробамо да их победимо! Никад их нисмо добили до сада, сјајна су екипа, имају Милоша Коса, Милана Вукшића, Домагоја Алиловића... Ми смо мало искуснији, али можемо да трчимо са њима - нагласио је.

Можда и највећа награда за добре резултате су пуна дворана "Милош Мрдић" и све више дјеце која почињу да се баве овим спортом.

- Били смо трећи спорт по популарности, али мислим да се пробијамо ка врху. Свако ново дете на тренингу је победа свих нас - закључио је Томић.

Лукић и Грачаница

Говорећи о фаворитима у првенству, средњи бек Леотара види Грачаницу као екипу која има малу предност у односу на остале.

- Ту су и Извиђач, Борац... Свиђа ми се како играју Бањалучани. Имају врло младу екипу и, према мом мишљењу, тренутно најбољег играча у лиги Марка Лукића. Грачаница је, с друге стране, место у коме се живи за рукомет, претешко је бодове однети са тог гостовања - рекао је Томић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана