Владимир Станковић у 30. години дебитује за репрезентацију: Никад није касно

Дарко Драгичевић
Владимир Станковић у 30. години дебитује за репрезентацију: Никад није касно

ПОДГОРИЦА – Средњи бек Леотара Владимир Станковић ће у 30. години дебитовати за рукометну репрезентацију Црне Горе. Сјајне партије за требињски клуб у протеклим сезонама на домаћој и међународној сцени биле су најбоља препорука за стручни штаб на челу са селектором Владом Шолом да пружи шансу искусном играчу.

Станковић је уједно једини дебитант и заиграће у пријатељској утакмици против Румуније у 17 часова, а Црногорци ће овом утакмицом почети припреме за Европско првенство наредне године, тако да ће сви рукометаши имати велики мотив да се докажу како би добили позив за ово такмичење.

У протеклом периоду Станковић је пружао сјајне партије које су Леотару донијеле најбољи пласман у Лиги БиХ, затим је освојен Куп Републике Српске и на крају је требињски клуб прошао коло у Европи.

Искусни играч истиче да је ипак имао трему пред ово окупљање репрезентације и да позив није очекивао.

- Треба да будем искрен и да кажем да ме је позив селектора Владе Шоле изненадио. Када сам се најмање надао, десио се позив. Очекивао сам га раније, имао сам добре сезоне. Позив је сад дошао у 30. години, али никад није касно да се испуни сан сваког спортисте, а то је да брани боје своје државе и да обуче дрес репрезентације - поручио је Станковић на окупљању репрезентације.

За средњег бека долазак у националну селекцију је остварење сна и једва чека да почне меч.

- Сигурно је да ми је част што сам дио репрезентације. Хвала селектору и стручном штабу на повјерењу, надам се да ћу оправдати шансу и одговорити свим изазовима које они поставе пред мене у наредном периоду - додао је Станковић.

Рукометаш Леотара истиче да ће за репрезентацију као и за свој тим увијек давати максимум

- Оставићу срце на терену. Биће ми задовољство да играм са врхунским играчима који имају искуства у озбиљнијим лигама. Лакше је играти са озбиљним играчима. Мало ми недостаје искуства играња на овако високом нивоу, али вјерујем да ћу се уклопити и да ћу показати да заслужујем мјесто и на наредним окупљањима - додао је Станковић.

Припреме за Евро

Рукометна репрезентација Црне Горе ће утакмицом против Румуније почети припреме за учешће на ЕХФ Европском првенству у Њемачкој, гдје ће у јануару наредне године у Минхену за противнике у групи имати Исланд, Мађарску и Србију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана