Владимир Шаренац, тренер Радника: Чврсто смо на земљи, напашћемо трофеје

Дејан Кондић
Владимир Шаренац, тренер Радника: Чврсто смо на земљи, напашћемо трофеје

БИЈЕЉИНА - Одбојкаши Радника највеће су освјежење на одбојкашкој мапи у БиХ. Бијељинци су већ пригрлили један трофеј, Куп Републике Српске, а изборили су и финалну представу у најмасовнијем такмичењу БиХ. Уз све то, на бод су заостатка од лидера шампионата, екипе Домаљевца.

Управа клуба задовољно трља руке. Одличан потез направили су челници Радника када су на мјесто шефа стручног штаба довели Владимира Шаренца. Искусни стручњак, који је радио на Кипру, те водио пет српских суперлигаша, сложио је коцкице и унио нову енергију. Бијељинци играју најбољу одбојку у БиХ, доста су разноврснији у нападу, а у одбрани за њих нема изгубљене лопте. Врсни стратег у разговору за “Глас Српске” истиче да је задовољан до сада учињеним.

- Првог септембра прошле године одрадио сам први тренинг са екипом. Моје лично мишљење је да смо закаснили неке две недеље, али смо временом све надокнадили. Да нам је неко тада понудио овакав развој ситуације, оберучке бисмо прихватили. Комфорно се осећамо, свесни смо свега што је иза нас и онога што нам следи. Чврсто смо на земљи. Имамо проблеме са вирусима и прехладама играча. Сутра, завршно са утакмицом против Илиџе, стављамо тачку на тежак микроциклус од 15 дана. Иза нас су четири утакмице које смо одиграли без коректора и првог поентера лиге Миодрага Маринковића, али смо успели уз максималан ангажман свих осталих играча, те појачања Милоша Поповића и Кинеза Адаиа остварити максималне четири победе. Надам се да ћемо у истом стилу одрадити посао и сутра и да мирно уђемо у завршницу лигашког дела првенства и финала Купа БиХ - рекао је Шаренац.

У Бијељини не крију да им је циљ напад на дуплу круну. Шеф струке Радника сматра да његов тим има снаге и знања да оствари ту амбицију.

- Велика нам је жеља и циљ да освојимо трофеј намењен победнику Купа БиХ. Након тога улазимо у плеј-оф. Надам се да би Домаљевац могао негде да киксне, па да ми са прве позиције уђемо у доигравање. Ако не, свакако ћемо ићи храбро до краја да крунишемо све што смо направили ове године - закључио је Шаренац.

Домаљевац избацио Борац

Одбојкаши Домаљевца други су финалисти Купа БиХ. Изабраници Златка Ивића и у другом мечу полуфинала савладали су Борац са 3:1 (25:20, 24:26, 25:19, 25:12). Први меч игран у “Борику” такође је припао тиму из Посавине - 3:0. Код дама такође је познат други учесник финала. То су одбојкашице Бимал Јединства, које су и у реваншу на свом терену са максималних 3:0 (25:13, 25:18, 28:26) побиједиле Горажде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана