Владимир Радовановић, тренер Младости: Попуњено 80 одсто тима

Милан Зубовић
Владимир Радовановић, тренер Младости: Попуњено 80 одсто тима

МРКОЊИЋ ГРАД - Контуре екипе Младости полако се већ назиру, а тренер Владимир Радовановић задовољан је урађеним до сада и вјерује да ће његов тим бити конкурентан осталима у Лиги БиХ.

На клупу Мркоњићана сјео је током прошле сезоне када је замијенио Тихомира Мустапића и пољуљани брод довео у мирну луку. Сада ће имати другачији задатак, можда мало лакши, јер је формирао екипу по свом укусу и спрема се да помрси конце осталим тимовима.

- Јако тешко је потписати уговор са играчем на крају сезоне, јер сви очекују да направе искорак у каријери или бар добију већи уговор у тренутном клубу. Ипак, успјели смо да задржимо три играча из прошле сезоне и активни смо били током цијелог љета, иако смо много посла пролонгирали за август због промјена у управном одбору. Тренутно је попуњено 80 одсто ростера и радимо на довођењу још два играча којима бисмо попунили тим за почетак сезоне - рекао је Радовановић.

Из прошлосезонског тима остали су Давид Маран, Дејан Ћуп, Ђорђе Алексић, а ту су још Душан Јотић, Давид Марковић, Ђорђе Томић док су стигли крилни центар Урош Илић, плејмејкер Димитрије Раичевић и бек шутер Стефан Милошевић.

- Радује ме повратак Алексића и младог Гогића у тренажни процес који су покидали предње укрштене лигаменте кољена и требало им је доста времена да се опораве од најтеже спортске повреде. Окупљање и почетак тренинга планирали смо за 1. септембар. Вјерујем да ћемо имати довољно времена да се уиграмо до почетка шампионата у октобру - нагласио је Радовановић.

Младост ће поново огранизовати меморијални турнир “Да се не заборави”, док је уговорено још неколико контролних мечева. Амбиције у новој сезони првенствено су у вези са опстанком у највишем рангу.

- Планирамо да одиграмо од седам до десет контролних утакмица, што је сасвим адекватан број. Очекивања су у вези са опстанком док очекујем да ћемо одиграти добру сезону и уколико се укаже прилика изборити пласман међу пет најбољих на табели. Можда ће то некоме дјеловати преамбициозно, али вјерујем у ове момке да ће дати све од себе и направити одличан резултат - истакао је Радовановић.

Помјерен рок

Лига БиХ требало би да почне у октобру, али тачан датум још није познат. Клубовима који имају право наступа у највишем рангу такмичења Кошаркашки савез БиХ дао је рок до 22. августа да се изјасне о свом наступу, али према незваничним информацијама то је пролонгирано. Сходно томе још није познато колико ће клубова наступити у Лиги БиХ, а планирано је да их буде 13 док би се Игокеа прикључила у другом дијелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана