Владимир Пудар, тренер Кошаркашког клуба Руки из Бањалуке: Афирмација уз стручан рад

Милан Зубовић
Владимир Пудар, тренер Кошаркашког клуба Руки из Бањалуке: Афирмација уз стручан рад

БАЊАЛУКА - Кошаркашки клуб Руки из Бањалуке посвећен је раду са млађим категоријама, како у конкуренцији дјечака, тако и дјевојчица.

Иако биљеже добре резултате посљедњих година, у клубу нису задовољни односом надлежних институција према њима јер сматрају да заслужују више пажње пошто се баве друштвено корисним радом. Један од тренера Рукија Владимир Пудар истакао је да се свакодневно сусрећу са бројним проблемима.

- Сваки дан мукотрпно радимо и имамо жељу да афирмишемо женску кошарку по којој је Бањалука раније била препознатљива, а сада је стање, слободно могу рећи, катастрофално. И поред великог труда и добрих резултата које биљежимо слаба је заинтересованост надлежних институција које немају слуха да нам помогну. Зато имамо ситуацију да нам талентована дјеца рано одлазе док се клубови гасе или раде на минимуму својих могућности јер немају услова да направе искорак - изјавио је Пудар за “Глас Српске”

Према његовим ријечима риједак су примјер добро попуњених екипа у млађим категоријама.

- Имамо шест школа кошарке у различитим бањалучким основним школама гдје окупљамо више од 400 дјечака и дјевојчица. Они заједно тренирају до десете или 11 године када правимо селекцију. Сада нам се придружио некадашњи кошаркаш Борца и многих клубова у иностранству Небојша Павловић који ће тренирати групу дјечака. Циљ нам је афирмација и окупљање дјечака и дјевојчица, јер талената има и они не могу да нестану. Ипак, потребан је стручни рад као и бољи однос комплетног друштва и институција од којих нисмо добили ни марку што нас боли јер једноставно рад, труд и залагање нашег, али и осталих клубова, нико види. Мало ко нас помаже иако је то брига друштва - истакао је Пудар.

Резултати нису изостали ни ове, а ни прошле године.

- Прошле године са групом млађих пионирки били смо трећи на првенству Републике Српске, а ове смо са пиониркама, које су 2008. и 2009. године били први у Српској. Наша играчица је и Милица Боснић која је постала репрезентативка БиХ док је много других дјевојчица било на контролним тренинзима селекције Републике Српске. Милица Боснић је изашла као репрезентативка БиХ - додао је Пудар.

Савез

Пудар није задовољан односном надлежног Савеза према клубу.

- Неадекватно понашање Савеза према женској кошарци гдје би се више пажње могло посветити окупљању талентоване дјеце и њиховој бољој афирмацији. На примјер, Савез је могао да организује пут у Љубљану на Европско првенство које је­ одржано ове године па да та дјеца из прве руке виде како је играти на великом такмичењу - рекао је Пудар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана