Владимир Милићевић за "Глас": Не одричем(о) се ниједног трофеја

Дејан Кондић
Foto: Г.С.

БИЈЕЉИНА - Одбојкаши Радника спремају се за нови излазак на међународну сцену, односно нови наступ у Лиги шампиона, али и наступе на домаћим фронтовима.

Освајачи трипле круне у минулој сезони 15. августа почели су са радом. Бијељинци су остали без петорице играча, Максима Доњеца, Милоша Поповића, Адија Османовића, Милана Митриновића, Немање Јелића и Павла Тузланчића. Екипу су појачали повратник на позицији коректора Милорад Маринковић и искусни средњи блокер Тихомир Гајић.

- Имамо у плану да доведемо минимум још једног играча, жеља је примач сервиса, али видећемо. Нећемо доводити некога по сваку цену. Разговараћемо ако буде било потребе у току саме сезоне, када почну утакмице. Ако буде шта шкрипало, можда доведемо и више од тог једног играча. Водимо рачуна и о буџету, који је мањи у односу на прошлу сезону. Искрено нити можемо, нити хоћемо да се надмећемо са екипама које имају више новца од нас. Међутим, нема то везе, ми смо шампиони, не одричем се ниједне титуле, али биће веома тешко, јер су се друге екипе значајно појачале. Биће много јача лига, јер сви су се појачали - рекао је тренер Радника Владимир Милићевић за “Глас Српске”.

“Плаво-бијели” сезону отварају против Короне из Брашова у квалификацијама за Лигу шампиона. Радник је домаћин у првом дуелу, који ће бити игран 19. септембра у Градишци, а реванш је 25. септембра у Брашову.

- Што се тиче Европе, став управе и целог стручног штаба, је да немамо сад неке амбиције, бар када је у питању Лига шампиона. Мечеви против Короне су много раније на програму, у односу на утакмице које смо прошле сезоне играли на старту елитног такмичења, тако да смо и ми морали почети много раније са припремама. Био би то онда превише дуг период за припреме. Онда смо ми одлучили да кренемо овако, 15. августа па за колико нам буде довољно. Румунски представник је по свим нашим сазнањима изузетно јака екипа и онда због свих тих ствари нисмо хтели да будемо у пику против њих, јер реално мале су нам шансе. Да смо почели раније са тим припремама, касније кад нам крене лига пали бисмо и били лошији. Реално, опет кажем, Румуни су бољи од нас и мислим да је реално да наставимо такмичење у Купу ЦЕВ. Нама су ипак приоритет Премијер лига и остала домаћа такмичења - истакао је Милићевић.

Утакмице

Нису одбојкаши Радника играли много пријатељских мечева у току текућих припрема. Снаге су одмјерили само против Крке из Новог Места.

- Угостили смо их у Бијељини на почетку нашег рада. Изгубили смо оба меча, свих осам сетова. Нису они нешто бољи од нас, били смо на почетку припрема, све смо скоро изгубили на разлику. Они ће сада нас угостити на свом међународном турниру, викенд после прве утакмице против Короне. На том турниру, поред домаћина Крке и нас, учествоваће мађарски Капошвар и Мурса из Осијека - рекао је Милићевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана