Владимир Куваља у посјети Русији: Интензивирање сарадње на пољу спорта и омладине

Г.С.
Владимир Куваља у посјети Русији: Интензивирање сарадње на пољу спорта и омладине

БАЊАЛУКА - Директор Бициклистичког савеза Републике Српске и први човјек трке Београд-Бањалука Владимир Куваља отпутовао је у Русију гдје ће се током петодневног боравка састати са министром спорта Руске Федерације Олегом Матицином, предсједником Олимпијског комитета Русије те изаслаником предсједника Руске Федерације и представницима Министарством иностраних послова Руске Федерације, како би интензивирали сарадњу Српске и Русије на пољу спорта и омладине. Ради се о размјени спортских стручњака као и организацијом кампова за спортисте и младе.

Куваља је раније представљао Републику Српску на прошлогодишњем Форуму спорта и већ успоставио сарадњу која је резултирала успостављањем сарадње неколико спортских савеза, али најважније је да ће Република Српска моћи слати своје репрезентације на све међународне догађаје који се одржавају у Русији, као и у још 14 земаља.

- Наш циљ јесте промоција Републике Српске и њено постављање на свјетску мапу спорта. Сарадња са другим земљама и промоција кроз спорт је један од задатака ка коначном циљу - поручио је Куваља.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана