Владимир Куваља: Радује улазак Новог Града у нашу причу

Д.К.
Владимир Куваља: Радује улазак Новог Града у нашу причу

НОВИ ГРАД - Нови Град биће домаћин старта посљедње етапе 17. издања међународне бициклистичке трке „Београд Бањалука".

Етапа која стартује из града на крајњем сјеверозападу Републике Српске до Бањалуке, који је први пут на рути трке, на програму је 22. априла. У току наредне седмице биће озваничен уговор између првог човјека општине Нови Град Мирослава Дрљаче и директора трке Владимира Куваље, који у разговору за "Глас Српске" није крио задовољство што је град у којем се Сана улива у Уну ушао у ову причу.

- Нови Град је и званично постао 24 град који је дио наше највеће бициклистичке трке и томе јако радује и веома смо задовољни што су челни људи те општине препознали важност овог догађаја. Трка "Београд-Бањалука" овако је обухватила коначни запад, односно сјевер Републике Спрске и постала је универзални догађај, који показује да нема граница. Градови препознају могућност за своју промоцију и дају подршку развоју бициклизма и спорта уопште. Остало је још само да се спустимо до Херцеговине доле и да трка слободно може да промијени назив у трка кроз Србију и Републику Српску - истакао је Куваља.

Најквалитетнија бициклистичка трка у Српској и Србији и ове године има четири етапе. Прва се вози од Београда до Бијељине 19. априла, друга од Бијељине до Власенице дан касније, трећа која креће из Добоја до Приједора на програму је 21. априла, да би у суботу дан касније, од Новог Града преко Костајнице, Дубице и Градишке до највећег града Српске добили одговор на питање ко је најбољи у овогодишњем издању трке „Београд Бањалука“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана