Владимир Јовановић представљен као нови тренер кошаркаша Игокее: Не постоји чаробна формула већ само кравав рад

Милан Зубовић
Владимир Јовановић представљен као нови тренер кошаркаша Игокее: Не постоји чаробна формула већ само кравав рад

ЛАКТАШИ - Пред нама је 12 утакмица које ће бит врло тешке, али морамо да се подигнемо псхиолошки, надвладамо проблеме и вратимо на победнички пут, рекао је нови тренер Игокее Владимир Јовановић својим играчима пред тренинг.

Српски стручњак преузео је екипу од Драгана Бајића који је поднио оставку након серије лоших резултата односно седам везаних пораза током посљедњег мјесеца, од којих су четири у АБА лиги што је угрозило мјесто у плеј-офу.

Јовановић је сезону започео у Црвеној звезди са којом је 31. октобра прошле године славио у Лакташима против свог садашњег тима, али се се путеви раздвојили након одласка са Малог Калемегдана.

- Тренерски посао је такав и није флоскула, али кофери су увек спремљени на пола. Пуни или празни. Никад не знамо шта је следећа дестинација. И драго ми је што сам овде са људима које годинама познајем и мотивисан сам да радимо добро - изајвио је Јовановић.

Сада је спреман да прихвати новог изазова и свјстан је тежине задатака којег има испред себе.

- Драго ми је што сам у клубу какав је Игокеа која има запажене резултате у последњој деценији и надам се да ћу са својим стручним штабом и радом наставити сјајан низ којег је имао мој пријатељ Драган Бајић и који је правио одличне резултате и надам се да ћемо да наставимо тако. Затекао сам добру екипу и услове и на нама је да период испре нас искористимо на најбољи начин, да се екипа скупи и покаже квалитет којег неоспорно има те остваримо амбиције. Не постоји чаробна формула већ само кравав рад. Ако будемо радили напорно и из тог напорног рада доћи ће самопоуздање и надам се да после једне победе доћи ће све на своје место - нагласио је Јовановић.

Првенствено ће морати да поради на психолошком плану јер су порази оставили трага на екипу.

- Порази утичу негативно на самопоуздање и самим тим долази до лошије енергије и лошијег извођења неких елемената. Код правих победника једна количина пораза узрокује реакцију. На тренигу сам видео реакцију и надам се да ће показати квалитет којег имају, да дају максимум јер знају каква је ситуација и никоме од њих није драго због серије пораза па ћемо на првој утакмици дати све од себе да изађемо из негативног низа - казао је Јовановић.

Та прва утакмица, односно деби биће у недјељу против Борца у Чачку који је прије неколико кола такође промијенио тренера.

- Борац је незгодан противник који има квалитет. Појачао се и на свом терену ће се још више борити да победи сваку утакмицу јер је у у грчевитој борби за опстанак. Има квалитет, али верујем у свој тим, идемо да одговоримо свим захтевима и имамо довољно времена да се припремимо - закључио је Јовановић.

Без промјена Најавио је да за сада неће бити промјена.

- Стручни штаб остаје исти за сада, за касније ћемо видети. Играчки кадар је такав какв јесте. Прелазни рокови су завршени, можда реагујемо, али за сада ово што имамо може да испуни све амбиције. Коста Кондић је и даље повређен, опоравак иде добро и за неких седам дана требало би да буде потпуно спреман за рад - истакао је Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана