Владимир Илић презадовољан послије побједе над Слободом: Крупа корак ближе титули

Дарко Пашагић
Владимир Илић презадовољан послије побједе над Слободом: Крупа корак ближе титули

БАЊАЛУКА - Послије побједе у дербију 23. кола Прве лиге Републике Српске тренер фудбалера Крупе Владимир Илић је нагласио да је направљен велики корак ка титули, али да до краја има још седам кола и да још ништа није одлучено.

Крупа је у сјајној атмосфери на свом стадиону савладала најближег пратиоца Слободу из Новог Града са 1:0, а гол одлуке постигао је Еманулах Блажевић на самом отварању утакмице, у другом минуту. Гости су у 32. минуту имали сјајну прилику да дођу до изједначења, али је шут Љубомира Ковачевића са бијеле тачке завршио преко гола.

- Ово је дефинитивно био дерби, веома тежак, прије свега психолошки за обје екипе. Ова је утакмица пуно носила са собом, тако да можемо слободно рећи да смо негдје морали бити опрезни и ми и они. Овом побједом смо се приближили првом мјесту, али је све још отворено. Отварање меча припало је нама, што је генерално случај током цијеле сезоне, јер нам је ово био пети или шести погодак у уводним минутима - нагласио је Илић чији су пулени и у првом дијелу првенства били бољи од Слободе, јер су славили на “Млаквама” 2:1.

Млади стручњак је истакао да се његова екипа у наставку сусрета свјесно повукла.

- Препустили смо иницијативу противнику и знали смо да ћемо доћи у једну или двије шансе из полуконтри. Тако се и десило, али нисмо успјели дати гол из тих шанси, али ово су опет три велика бода за нас. Ово је нама била пета утакмица у 14 дана. Енергетски и емотивно смо потрошени и могу само да честитам играчима на побједи, али и на тактичкој дисциплини која је била феноменална у другом полувремену - рекао је Илић и додао да су и Слобода и Крупа овом утакмицом успјеле подићи фудбал Републике Српске на још виши ниво.

Стратег Слободе Душко Вранешевић је истакао да је дерби оправдао очекивања.

- Иако смо изгубили, уживао сам, јер је побиједио фудбал. Од коректности на трибинама, терену, била је мушка утакмица, било је и тензија, али то је дерби. Крупа је заслужено побиједила. Боље су ушли у утакмицу и успјели су стићи до предности. Касније смо се поправили и били смо бољи противник, посебно у другом полувремену, гдје смо доминирали, имали смо неке своје прилике, али нисмо постигли гол. Вјерујем да још ништа није готово, јер има још много да се игра - рекао је Вранешевић који је похвалио домаћина не само за организацију утакмице већ и за постојећу инфраструктуру на којима би ми позавидјели и многи премијерлигаши.

Наредно коло

Фудбалери Крупе у наредном колу биће учесници још једног дербија јер ће у суботу од 16.30 часова у етно-селу Станишићи бити гости Звијезде 09, која за њима заостаје пет бодова. У случају нове побједе изабраници Владимира Илића из трке за титулу избацили би још једног конкурента, а у случају пораза ситуација на врху табеле би се додатно закомпликовала. Слобода ће у наредном колу у истом термину на стадиону “Млакве” угостити Текстилац и са нестрпљењем ишчекивати резултат из етно-села Станишићи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана