Владимир Бранковић, директор Борца: Повреде уништиле сезону

Дарко Драгичевић
Владимир Бранковић, директор Борца: Повреде уништиле сезону

БАЊАЛУКА - У Рукометном клубу Борац упаљен је црвени аларм. Екипа је поразом у Горажду дошла у незгодну ситуацију да јој у финишу првенства БиХ пријети борба за опстанак.

Бањалучани су прошле године освојили титулу шампиона БиХ, кренули су у подмлађивање, али су бројне повреде и проблеми уздрмали тим који је тренутно на само два бода од опасне зоне.

Директор клуба Владимир Бранковић истиче да је током сезоне чак седам играча било ван строја.

- Заиста смо имали великих проблема с повредама током сезоне. Чак осам играча нам је било ван строја па стручни штаб није могао квалитетно да одради ни тренажни процес и то се онда одразило и на партије. На све то, порази су донијели несигурност у младу екипу, изгубили су самопоуздање и онда су дошли лоши резултати, посебно на гостовањима. Морамо да збијемо редове до краја лиге, да одиграмо што боље и извучемо се из ове ситуације. Онда ћемо заједно да анализирамо све од партија на терену, играчког и стручног кадра, рада управе, да сви видимо како да извучемо поуке из ове сезоне - истакао је Бранковић.

На крају првог дијела сезоне било је јасно да су појачања и те­ како потребна екипи, управо због мањка играчког кадра и повреда. 

- Хтјели смо да доведемо појачања, али у том тренутку на тржишту нисмо имали адекватна рјешења. На старту сезоне у плану је било свакако подмлађивање играчког кадра и давање шансе нашим играчима да видимо колико могу. Али нисмо рачунали заиста на оволику палету повреда. Чак смо анализирали и да ли је до њих дошло због начина и оптерећења на тренинзима и стручњаци су навели да то није разлог. Ето сад се и Рађеновић повриједио, у питању је кључна кост, тако да ни на њега не можемо да рачунамо - додао је Бранковић.

Додатни проблем за управу је и борба за просторије у Српској 4 која траје већ дуго.

- Борба за просторије сигурно је утицала на рад управе, јер смо дали све од себе да сачувамо наше. Управа је обезбиједила све услове за тренинге и такмичење, али нас је ово сигурно исцрпило и финансијски и психички јер смо сваки дан у томе. Не тражим изговор ни алиби, али борба за наше просторије скренула је пажњу са спортског дијела барем што се тиче сениора - додао је Бранковић.

Позив тренеру Барселоне

У Борцу су у посљедње три године обновили млађе категорије и то је податак којим се поносе.

- Само на мини рукомету нам је 70 малишана, а имамо све категорије које раде квалитетно. Организовали смо јак турнир, а сад је на реду камп на који је позван и тренер Барселоне Карлос Ортега. Надамо се да ће бити слободан у том периоду, а дјеци ће предавати Велимир Петковић, Дејан Перић, Цеца Китић и још многи - додао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана