Владан Ђурђевић се брзо прикључио припрема Борца: Турнир прави испит

Дарко Драгичевић
Владан Ђурђевић се брзо прикључио припрема Борца: Турнир прави испит

БАЊАЛУКА – Након Европског првенства рукометни репрезентативци БиХ из редова бањалучког Борца нису имали одмор, већ су се одмах прикључили припремама.

Један од играча који је наступао на Европском првенству Владан Ђурђевић истиче да је наступ у Њемачкој нешто што ће посебно памтити у својој каријери, упркос поразима у групној фази.

- Сигурно нешто што ће бити вјечна успомена. Сам амбијент, наступ на Европском првенству посебно у првом мечу пред 15.000 навијача. О томе се машта када се почнете бавити спортом. Уживао сам максимално у сваком моменту на такмичењу, посебно ми је тај први меч био посебан. Пуне трибине и сјајан амбијент. Ипак, већ на другом мечу сам се адаптирао на све. Нијемци су то супер организовали заиста смо се осјећали посебно. Пуно ће ми значити и бити мотив у наставку каријере. Свакако да смо сад добили жељу да се опет пласирамо на завршне турнире - истакао је Ђурђевић.

Одмах након завршетка првенства рукометаши Борца су се прикључили припремама. Њихова екипа ће ускоро имати веома јаке припремне утакмице на турниру у Београду.

Први ривал у суботу биће Динамо Панчево, а у другом полуфиналном мечу састаће се Металопластика и Партизан.

- Првенство је иза нас, остаће као лијепа успомена, а ми морамо да наставимо да радимо како би у другом дијелу остварили још боље резултате. Сигурно да ће нам предстојећи дуели бити веома значајни. Желимо да одиграмо добар меч против Динама који нас је на почетку сезоне побиједио са 16 разлике. Сад желимо да покажемо да је тај резултат посљедица само наше неуиграности и новог тима који смо имали - додао је крилни играч.

Ђурђевић је у првом дијелу сезоне био један од најбољих рукометаша Борца, али истиче да увијек може боље.

- Било је добрих партија током првог дијела сезоне, али вјерујем да увијек може боље. Одрадићемо квалитетне припреме и надам се да ћемо у наставку играти квалитетније и имати боље резултате. На крају то је најбитније да екипа побјеђује и све смо подредили том циљу - додао је одлични рукометаш.

Ривали

Квалификације за Свјетско првенство даће још 11 учесника, а БиХ и Србија се налазе у другом шеширу, те не могу се међусобно састати. Потенцијални ривали су селекције Словеније, Мађарске, Португалије, Аустрије, Исланда, Холандије, Шпаније, Црне Горе, Чешке, Пољске и Сјеверне Македоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана