Влада Аустралије: Није дата гаранција Ђоковићу о прихватању изузећа

Танјуг
Влада Аустралије: Није дата гаранција Ђоковићу о прихватању изузећа

​Влада Аустралије није дала гаранције најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу да ће бити прихваћено медициниско изузеће за улазак у Аустралију без вакцинације против вируса корона, навели су владини адвокати у поднеску, преноси Ројтерс.

Ђоковићев правни тим саопштио је да је српски играч имао процјену Министарства унутрашњих послова да испуњава услове за улазак у земљу без карантина.

Међутим, владин поднесак, објављен касно у недјељу увече по локалном времену, каже да мејл министарства није био гаранција "да ће његово такозвано ''медицинско изузеће'' бити прихваћено" и да би његови наводи могли бити испитани и провјерени по његовом доласку.

Владин поднесак је такође оспорио Ђоковићев захтјев за медицинско изузеће од аустралијских захтјева за вакцинацију на основу тога што је средином децембра заражен вирусом корона.

"Нема сугестије да је подносилац представке имао 'акутну тешку медицинску болест' у децембру 2021. Све што је рекао је да је био позитиван на ковид-19“, наводи се у владином поднеску.

Ђоковић се већ пети дан налази у хотелу за мигранте у Мелбурну након што му је Аустралија поништила визу за боравак у земљи због наводног неиспуњавања услова.

Вечерас у поноћ по нашем времену, суд у Аустралији саслушаће Новака Ђоковића и тим министарке унутрашњих послова Карен Ендрјуз, када ће бити познато да ли ће најбољи тенисер свијета бранити титулу освојену прошле године или ће морати да напусти земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана