Вјетар у леђа за пласман у Премијер лигу: Mozzart спонзор РК Вишеград-ХЕД

Mozzart
Foto: Mozzart

У Рукометном клубу Вишеград-ХЕД више од 20 година игра се квалитетан рукомет. Зато и не чуди чињеница да су њихови првотимци већ пет сезона успјешни прволигаши при врху табеле. Али ту не желе да стану. У наредну сезону желе да уђу као премијерлигаши, а подршку на том путу пружила им је компанија Mozzart која је нови спонзор клуба са Дрине.

„По први пут од оснивања клуба, а захваљујући компанији Mozzart, клуб је добио комплетну спортску опрему на чему смо неизмјерно захвални. У наредном периоду трудићемо се да оправдамо указано нам повјерење", поручује предсједник УО РК Вишеград, Чедомир Гузина.

Тренутно боје овог клуба брани 67 рукометаша. Њихове четири селекције наступају у Првој и Другој лиги Српске и Омладинској лиги, група Романија-Херцеговина.

За више од двије деценије вриједног тренирања и такмичења, окитили су се бројним титулама. Двоструки су освајачи Друге лиге РС, а ове године су се пласирали на завршни турнир Купа Српске. Проглашени су за најбољи спортски колектив у Вишеграду 2018. и 2019. године.

За будућност не морају да брину јер њихове омладинске селекције биљеже сјајне резултате. На завршним турнирима у Српској омладинци су прошле и претпрошле године заузели треће мјесто, док су ову сезону завршили као другопласирани.

Рукометаши Вишеграда не крију амбиције да у сезони 2023/24 изборе пласман у Премијер лигу са сениорским тимом. Са осталим селекцијама желе да, добрим и стручним радом, побољшају досадашње резултате.

Захваљујући разумијевању добрих људи и њиховим донацијама, кажу, успјели су да обезбиједе солидне услове за рад клуба. Тим више, подршка из компаније Mozzart им много значи јер је стигла у тренутку када се боре за улазак у елитни ранг бх. рукомета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана