Високе амбиције РК Вишеград ХЕД: Циљ лига БиХ

Д. Д.
Високе амбиције РК Вишеград ХЕД: Циљ лига БиХ

ВИШЕГРАД - Рукометни клуб Вишеград ХЕД са великим амбицијама ушао је у нови шампионат Републике Српске. Екипа је појачана на свим пољима, а жеља је да буде освојена титула шампиона.

У прва три кола Вишеград је освојио пет бодова, а тренер Жељко Јаћимовић је добио квалитетна појачања. Клуб је пред старт сезоне вратио Ђорђу Рацковића, а доведени су Игор Мрваљевић, Дејан Бижић, Синиша Драгичевић, Никола Бечејац, док је пред ово коло потписао и Бојан Грујичић.

Тренер Жељко Јаћимовић истиче да права борба тек предстоји.

- Искрено очекивао сам шест бодова, али ни ово није лош учинак. Нашем тиму сигурно треба мало времена да се уигра у потпуности. Након тога остварили смо двије побједе и желимо да наставимо у истом ритму. Направили смо квалитетан тим, све боље изгледамо, а сигурно да је потребно мало времена да се нови момци уиграју и да све буде онако како ми желимо - истакао је Јаћимовић. Вишеград није крио амбиције пред старт шампионата.

- Наш циљ је да освојимо титулу шампиона Републике Српске и пласирамо се у првенство БиХ. То не кријемо и због тога смо имали јаке провјере током припремног периода да бисмо се што боље спремили за ова искушења. Ми желимо да се пласирамо само ако будемо први не бисмо прихватили позивницу за елитни ранг. Мислим да савез и људи из рукомета морају да ријеше ову ситуацију и да шампиони морају да пређу у виши ранг, јер је то сврха такмичења - додао је Јаћимовић.

Тренер Вишеграда истиче да су већ уводна кола показала ко ће бити ривали у остварењу циљева.

- Дефинитивно Младост и Козара из Козарске Дубице. Младост је сачувала тим из прошле сезоне, уиграни су и мислим да ће одлука о јесењем прваку пасти након нашег међусобног дуела. Такође ту је и Козара из Козарске Дубице, која је веома неугодан ривал. Увијек су ту при врху и могу сваког да изненаде - додао је овај стручњак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана