Вишковић: Надал пропустио прилику да испадне шмекер

Танјуг
Foto: 011info.com

БЕОГРАД- Рафаел Надал је велики шампион, али пропустио је прилику да послије освајања Аустралијан опена и рекордног 21. грен слема испадне шмекер - требало је само да на додјели награда каже да је штета што није било Новака Ђоковића, оцијенио је познати новинар и тениски коментатор Небојша Вишковић.

Вишковић је гостујући на ТВ Танјуг рекао да ће због Ђоковићевог одсуства увијек стајати сјенка изнад Надаловог 21. трофеја, али да то Шпанцу сигурно неће сметати јер се знао његов став и ликовао је када је Новак депортован.

"Надаловим освајањем рекордне титуле организатори нису спасли турнир. Да, историја памти побједнике, али за разлику од, рецимо 2017, када је Надал освојио трофеј на УС Опену, а Новак није играо, сада ће сви рећи. Да, то је она година када је Новак депортован", рекао је Вишковић и додао да му је мало криво што су на крају и Надал и Медведев похвалили директора турнира Крега Тајлија јер је и он правио "грешке у корацима" када је у питању Ђоковићева депортација.

Вишковић је казао да је очекивао да Новак честита Надалу, једноставно јер је он такав човек, али да би лично волио да Ђоковић никада више не заигра у Мелбурну.

"По оној народној, ко тебе каменом, ти њега хљебом, Новак има у себи хришћански моменат. Ја да се питам, волио бих да га никад више не видим у Аустралији, нису заслужили да га виде више, да виде његово мајсторство, али знајући њега, он ће да оде сљедеће године тамо. То је питање од милион долара".

Хтио сам јуче да му пошаљем поруку: "Брате, молим те, вакцинише се и разби их све, он сада има толики мотив, ако му дају, ако буде играо, први је фаворит на свим турнирима, сматра Вишковић.

"Пред њим је одлука свих одлука, шта год да уради није добро, ако се не вакцинише имаће велике проблеме, ако се вакцинише погазиће своје принципе. Он није антиваксер, само се залаже за слободу избора. Кажем, волио бих да игра на свим турнирама, осим у Аустралији".

Вишковић је истакао и да је Надал, када прицамо о квалитету, менталном аспекту, па и физицком, један од највећих бораца, не само у тенису, него и у спорту уопште свих времена.

Надал је у финалу Мелбурна направио велики преокрет од 0:2 до 3:2 и освојио рекордни 21. грен слем трофеј у каријери.

"Медведев му је обукао то одело Супермена. Медведев га је имао, потпуно у шаци, водио је са 2:0. Имао је 3:2, 0:40 на сервис Надала. Онда је почео да ради неке ствари које су ме заиста потпуно изненадиле. Почео је да ради нешто што није он. Изашао је из свог шаблона и буквало је пружио Надалу сламку спаса. Ако то Надалу урадиш, он ће ту сламку, не да узме, него је прича завршена", истакао је Вишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана