Вишеград комплетира тим

Дарко Драгичевић
Вишеград комплетира тим

ВИШЕГРАД - У рукометном клубу Вишеград, новом члану првенства БиХ већ увелико трају припреме за нову сезону.

Тренер Жељко Јаћимовић може да рачуна на петорицу нових играча, а траже се још два квалитетна појачања чиме би се екипа комплетирала за нову веома изазовну сезону.

Вишеград је задржао окосницу екипе из прошле сезоне која је освојила титулу шампиона Републике Српске. Поред њих су доведени још веома талентовани Филип Стојановић (лијево крило), Марио Ћулум (лијеви бек) те Вељко Кубуровић (десни бек). Затим су још доведени голман Дарио Маслић и крило Дарко Поповић. Маслић је највише бранио за Вождовац, а затим је био и у Словачкој у екипи Захораци. Поповић је играо за Пролетер из Зрењанина.

- Успјели смо у својој намјери да задржимо играче који су прошле сезоне донијели титулу шампиона у Републици Српској. Сад смо довели још пет играча који су жељни доказивања и од којих очекујемо да напредују у новој сезони те да дају велики допринос нашим играма. Нисмо још комплетирали екипу, тражимо још једно или два квалитетна појачања, јер знамо шта нас очекује у вишем рангу. Радимо веома квалитетно већ 10 дана тако да сам задовољан овим уводним дијелом припрема. Најбитније је да су момци вриједни и да испуњавају своје обавезе - истакао је тренер Јаћимовић.

Највећи проблем за екипу јесте проналазак адекватних ривала за пријатељске утакмице. У клубу су за сада договорили меч против Колубаре 31. јула, а убрзо ће бити дефинитивно потврђени и остали ривали.

- Желимо да кроз ове контролне утакмице уиграмо екипу и додатно се спремимо за искушења која нам слиједе. Вишеград је новајлија у првенству БиХ, тако да су нам потребни што квалитетнији ривали како бисмо се спремили за тај интензитет који доноси елитни ранг. Вјерујем да ћемо уз добар рад и квалитетне припреме бити у могућности да се носимо са најквалитетнијим екипама у БиХ и да ћемо и у том такмичењу имати шта да покажемо - поручио је Јаћимовић.

Премијера

Премијерни меч у првенству БиХ Вишеград ће одиграти пред својим навијачима 14. септембра. Екипа ће у првом колу угостити једног од кандидат за висок пласман екипу Слободе из Тузле тако да ће то да им буде велики тест могућности одмах на старту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана