Винко Мариновић, тренер „Борца“: Однос према игри мора да буде бољи

Дејан Кондић
Винко Мариновић, тренер „Борца“: Однос према игри мора да буде бољи

БАЊАЛУКА - Фудбалски клуб Борац званично је представио новог тренера Винка Мариновића. Искусни стручњак вратио се у Платонову улицу након седам и по година и покушаће са својим стручним штабом да врати “црвено-плаве” на побједнички колосијек, односно у врх табеле.

Мариновић нема много времена да се упознаје са екипом, јер већ сутра (16.30) га очекује деби у дербију кола, против Зрињског у Новом Граду. У првом обраћању по повратку у клуб, одакле је као играч кренуо да прави богату каријеру, истакао је да је спреман да се ухвати у коштац са проблемима.

- Велика ми је част што сам поново добио прилику да водим Борац у којем сам стекао афирмацију и као играч и као тренер. Тих шест година укупно колико сам провео овдје створило је од мене играча и човјека. Хвала управи на указаном повјерењу, а сада ја треба да га оправдам. Немамо пуно времена, испред нас је меч против озбиљне екипе, која је прошле сезоне направила сјајан резултат. Били су одлични и у Европи, заиста добро играју. Сигурно је да су они под утиском од елиминације из Европе, можда и то може бити наша предност. Што се нас тиче, морамо поправити однос према игри, бити права екипа. Ако тога нема, све пада у воду. Покушао сам неке своје идеје у ово мало времена пренијети играчима, видјећемо како ће то изгледати на самој утакмици - рекао је Мариновић.

Потпредсједник Борца Богољуб Зељковић није крио задовољство што је Мариновић коначно преузео кормило. Он је био опција и прије доласка Ненада Лалатовића и сада су се коначно коцкице склопиле за сарадњу.

- Желим прво да захвалим претходном тренеру на свему што је урадио за Борац, који сплетом околности није направио и бољи резултат. Желим њему и људима из његовог стручног штаба пуно среће у наредном периоду. Што се Мариновића тиче, он је неко ко је доказан у Републици Српској и БиХ, познаје лигу, наш играчки кадар и зато смо се одлучили за њега. Амбиције остају исте, борба за трофеје - поручио је Зељковић.

Борчев потпредсједник дотакао се и радова на стадиону, потврдио је да иду својом динамиком, додавши да су чак и убрзани.

- Очекујемо да ћемо се у току септембра напокон вратити у Бањалуку - закључио је Зељковић.

Казне играчима

Потпредсједник Борца Богољуб Зељковић дотакао се и спекулација о казнама играчима, којима су одлуком управе примања смањена за 30 одсто.

- Сматрамо да не може један човјек бити крив за све, сви у клубу сносимо одређену одговорност. Већ видим по медијима како се неки синдикати баве овим и једва су дочекали да се огласе и почели да паметују. Знамо да не можемо казнити играче без њихове сагласности. Они имају своја права, али и одговорност. Сматрам да је морално да то прихвате, јер морају сносити одређене консеквенце, као што и за побједе имају бонусе - рекао је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана