Вимблдон потврдио: Без руских и бјелоруских учесника!

Rts
Foto: Ilustracija

Организатори Вимблдона потврдили су да на овогодишњем издању престижног турнира неће бити тенисера и тенисерки из Русије и Бјелорусије.

Политичком одлуком потврђене су спекулације страних медија, да на турниру неће бити такмичара из Русије и Белорусије.

То значи да се међу учесницима неће наћи други рекет свијета Данил Медведев. На Вимблдону неће бити ни његовог сународника Андреја Рубљова, као и Елине Сабаленке, Викторије Азаренке, Анастасије Пављученко...

У допису који је стигао РТС-у, челници највећег тениског тунира на свијету осудили су руску операцију на Украјину и донијели, према њиховом мишљењу, једину могућу одлуку.

- Са обзиром на то какав је значај турнира у Уједињеном Краљевству и широм свијета, наша одговорност је да одиграмо своју улогу у широко распорострањеним напорима владе, индустрије, спортксих и креативних институција, у ограничавању глобалног утицаја Русије на све могуће начине - стоји у саопштењу организатора турнира.

- У околностима неоправдане војне агресије која је без преседана, било би неприхватљиво да руски режим извлачи било какву корист од учешћа руских и бјелоруских играча на Вимблдону - додаје се у саопштењу носиоцима права преноса.

- Због тога, наша намјера је да са дубоким жаљењем, одбијемо учешће свих руских и бјелоруских играча на Вимблдону 2022. године - закључује се.

Информација је убрзо потврђена на званичном сајту Вимблдона, а више о одлуци биће дискутовано на конференцији турнира, која је заказана за 26. април.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана