Ветерани Борца и Сарајева подржали акцију „Стоп насиљу над женама“

ГС
Ветерани Борца и Сарајева подржали акцију „Стоп насиљу над женама“

Прослављени фудбалери из Бањалуке и Сарајева уз Mozzart- ову кампању

Велика домаћа, регионална и свјетска спортска имена настављају да се придружују акцији “Стоп насиљу над женама”. Након фудбалског Дијаманта Едина Џеке, бившег НБА аса Мирзе Телетовића, легендарног рукометаша Младена Бојиновића.  пројекат, који је Mozzart покренуо са државном Агенцијом за равноправност полова и Гендер Центром Федерације БиХ, подржали су и ветерани ФК Борац и ФК Сарајево.

Прослављене фудбалере ова два клуба недавно је у Бањалуци окупио један хуманитарни турнир, а ову прилику су искористили да заједнички пошаљу још једну важну поруку- Стоп насиљу над женама!

Друштвено одговорну акцију компаније Mozzart подржали су тако што су, након пријатељског, хуманитарног меча, дресове замијенили мајицама „Стоп насиљу над женама“. На тај начин једногласно су послали снажну поруку о важности заустављања сваког вида насиља, посебно над женама.

Када су чули шта је компанија Mozzart до сада урадила на пољу заштите жена у БиХ од насиља и на које начине помажу Сигурним кућама широм БиХ, без дилеме су се прикључили овој племенитој мисији…

Глас против насиља над женама јавно су подигли Борчеве легенде. Међу њима Бојан Пузигаћа који је играо и за ФК Борац и ФК Сарајево, те легендарни Дамир Шпица који је својевремено био капитен најбоље генерације у историји Борца која је освојила Куп Југославије. Раме уз раме уз њих су стали Саша Кајкут који је, осим у Борцу, сјајну игру показао и у ФК Жељезничар и ХШК Зрињски, те Дарко Љубојевић који је својевремено играо и за црвено- бели тим из Београда.

Уз њих су, с истом поруком, стали и ветерани ФК Сарајево. Између бањалучког и сарајевског клуба овог пута није било ривалитета јер су заједнички заиграли важну утакмицу против насиља над женама у БиХ. Тако су ову, веома важну акцију за бх. друштво, подржали и легенде сарајевског фудбала- Ервин Ушчуплић, Алдин Јањош, Аднан Арнаутовић, Енсар Арифовић. Муамер Курто, Адмир Мујкић који су играли и за бројне домаће и европске клубове.

Из Агенције за равноправност полова БИХ, при Министарству за људска права и избјеглице БИХ, поручили су да је борба против насиља над женама њихов приоритет.

Агенција је посебно захвална појединцима и предузећима која активно учествују у тој борби и пружају подршку жртвама родно заснованог и породичног насиља. Осим превентивног дјеловања, заштите жртава и кажњавања починилаца, веома је важно да се жртвама пружи прилика за опоравак и повратак у нормалан живот. СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА!         

Прошле године су фудбалери Леотара и Зрињског истрчали на терен у мајицама „Стоп насиљу над женама“, репрезентативац Тони Шуњић је са представницима компаније Mozzart посјетио Сигурну кућу у Мостару, а реализована је и донација Сигурној кући у Модричи.

Mozzart се, као друштвено одговорна компанија, у сарадњи са познатим личностима, током цијеле године труди да борба против насиља над женама не утихне. Континуираним донацијама и посјетама Сигурним кућама додатно подижу свијест о овом проблему у јавности, а ову акција ће се наставити и у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана