Веспрем због болести играча не долази на турнир у Добој

Д.Д.
Веспрем због болести играча не долази на турнир у Добој

ВЕСПРЕМ  - Рукометни клуб Веспрем нажалост неће учествовати на 55. Међународном рукометном ТВ турниру шампиона у Добоју. Мађарски тим је због болести већег броја играча уз извињење отказао учешће на овом такмичењу.

Наиме, мађарски тим је током викенда учествовао на турниру у Халеу у Њемачкој. Иако су освојили прво мјесто побједом против Фихсеа, неколико играча се пожалило на болове. Њима је прва дијагноза била тровање храном или вирусна инфекција.

У Њемачкој се након турнира број на проблеме пожалило осам чланова тима а тај број је хјуче порастао па су неки морали на болничко лијечење. Ситуацију је додатно закомпликовао проблем на повратку због чега је екипа дошла у Веспрем са даном  закашњења.

С обзиром на то да су потребне даље претраге како би се утврдили узроци болести, а љекари су препоручили одмор, управа и стручни штаб одлучили су да немају други избор него да откажу турнир у Добоју.

-Веома нам је жао што не можемо учествовати на турниру у Добоју и извињавамо се организаторима због отказивања. Здравље екипе је најважније, а на крају, али не и најмање важно, због могуће инфекције вирусом, морамо имати на уму и здравље осталих екипа учесница – изјавио је генерални директор клуба Чаба Барта, а преноси званични сајт клуба.

Очекује се и званично саопштење организатора турнира.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана