Вербални сукоб Станојевића и Симовића због спорне ситуације на Бановом брду

ГС
Foto: Агенције

Ни дан послије бурне утакмице Чукаричког и Партизана нису спласнуле тензије између два београдска брда – Топчидерског и Бановог.


Сјенка одласка Саше Илића са клупе Чукаричког, послије ремија са Партизаном, сабила је остале догађаје у други план. А, "Спорт клуб" пише да је више него бурно било испред судијске свлачионице по окочању занимљивог дуела на Бановом брду (0:0).

Непуних пет минута послије меча у епицентру дешавања нашли су се тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић и главни судија меча Новак Симовић.

Шеф струке Партизана тражио је од судије објашњење због чега није показао црвени картон Бојану Ковачевићу, послије прекшаја над Рикардом у 11. минуту утакмице. Наводно, а свједоци са лица мјеста то јасно и потврђују, Симовић је објаснио да по новим правилима прекршај на више од 40 метара од гола не може да се дефинише као изгледна прилика за постизање гола, аутоматски ни довољно јасан сигнал за црвени картон.

Расправа није кратко трајала, уз Станојевића је био и Бранислав Вукашиновић, тренер у стручном штабу Партизана.

Арбитар из Ловћенца, у наставку разговора, појаснио је да није имао никакав сигнал из ВАР собе, од судија Марка Ивковића и Горана Бељина, аутоматски ни разлога да преиспитује сопствену одлуку. Послије свега, Симовић је више пута потврдио увјерење о добро донесеној одлуци у спорном догађају и да шеф струке Партизана има право да тумачи ситуацију како хоће, износећи став са "тренерске, али не и судијске стране".

Случај није пријављен од службених лица, па неће бити ни предмет дисциплинског органа Фудбалског савеза Србије. Све се дешавало на простору испред судијске свлачионице стадиона Чукаричког.

Дуел на Бановом брду судио је Симовић, уз асистенцију Николе Ђоровића и Милоша Симовића. Послови четвртог арбитра били су повјерени Милану Стефановићу, делегат је био Београђанин Мирослав Стојановић. Треће полувријеме сусрета између Чукаричког и Партизана и даље траје…

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана