Велики успјех Бициклистичког савеза Српске: Враћене све надлежности на нивоу БиХ

Дејан Кондић
Велики успјех Бициклистичког савеза Српске: Враћене све надлежности на нивоу БиХ

САРАЈЕВО - На данашњој Скупштини Бициклистичког савеза БиХ, одржаној у Сарајеву, савези Републике Српске и ФБиХ споразумно су подијелили надлежности на два једнака дијела и са потпуно једнаким правима како за Републику Српску тако и за Федерацију.

Канцеларија БС БиХ остаје у Бањалуци а функцију генералног секретара ће обављати први човјек бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља док је за предсједника скупштине изабран Горан Гуска.

- Био сам свјестан да ће ово бити дуг и тежак процес, али сам се водио са тим да, нисам гледао каква ме сила напада већ какву светињу бранимо, а то су Република Српска и српски народ. Покушаји појединаца из Федерације да обезвриједе улогу Републике Српске у спорту БиХ довела нас је управо до ових одлука. Поносан сам што смо након дугих 18 мјесеци успјели да се изборимо да Република Српска буде равноправна са Федерацијом и овом приликом се желим захвалити својим сарадницима, предсједнику Републике Српске Милораду Додику, Влади Републике Српске и ресорном министарству за спорт за подршку али оним представницима клубова из Федерације БиХ на челу са Тонијем Зорићем који су поступили у складу са законом о спорту на нивоу БиХ заједно са нама формирали савез на нивоу БиХ. Водећи се политиком предсједника Републике Српске, бициклистички савез Републике Српске увијек ће пружати руку пријатељства поштујући законе и права свих народа у БиХ - рекао је Куваља.

Дефинитивно ће у историју спорта Републике Српске ући 12. јун, јер тог дана су представници БС Републике Српске у БС БиХ, које су предводили Владимир Куваља, Жељко Лукић и Горан Гуска донијели одлуку о преузимању рада БС БиХ. Повучени су тада потези који су имали уставно и законско упориште на нивоу БИХ, а у намјери да заштити интересе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана