Великану ринга у част

Дарко Пашагић
Великану ринга у част

Бањалука - Традиционални, 12. међународни боксерски турнир "Радован Бисић" одржаће се данас и сутра у дворани "Обилићево", а на овој смотри наступиће боксери из девет земаља.

- Полуфинални мечеви су на програму данас од 17, а финале је заказано за суботу од 13 часова и почеће уводним борбама јуниора. Своје умијеће, надам се пред пуном двораном "Обилићево", показаће боксери из Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Македоније, БиХ, Словачке, Мађарске, Њемачке и домаћина Славије - нагласио је предсједник бањалучког боксерског клуба Зоран Бугарски.

Као и ранијих година, најбољи појединци биће награђени.

- Пехаре ће добити најбољи боксер, најбољи техничар, најборбенији пар и најбољи домаћи боксер. Послије дуго времена укинуте су кациге на аматерском рингу и сигурно је да би то требало да буде додатни мамац за све гледаоце, који су жељни квалитетних мечева - додао је Бугарски.

Домаћина смотре, Славију, представљаће четворица боксера.

- На рингу ће се појавити: Слободан Јекић (категорија до 56 килограма), Бојан Алаџић (до 64 кг), Дарко Кучук (до 81) и Марко Чолић (до 91 кг). Конкуренција је јака, али се надам добрим резултатима - истакао је тренер Славије Владо Раилић.

Посјета гробу

Делегација Славије и представници учесника турнира у суботу у  10 часова обићи ће гроб Радована Бисића на Српско-православном гробљу "Свети Пантелија" у Борику. Један од најбољих боксера Славије свих времена преминуо је 1996. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана