Ведран Палексић: секретар добојског "ТВ турнира шампиона" за "Глас Српске": Спремамо невиђен спектакл

Дејан Кондић
Ведран Палексић: секретар добојског "ТВ турнира шампиона" за "Глас Српске": Спремамо невиђен спектакл

ДОБОЈ - Нешто мање од два мјесеца остало је до почетка 54. издања рукометног "ТВ турнира шампиона" у Добоју. У граду на ријеци Босни интензивно се припремају за старт једног од најпознатијих предсезонских турнира на свијету.

Овогодишње издање турнира које ће бити одржано од 15. до 18. августа окупиће неке од најјачих екипа Европе и свијета. Египатски Ал Ахли браниће прошлогодишњи трофеј освојен у дебитантском наступу, а потврђен је и долазак Барселоне, као и учешће и других великих рукометних клубова попут француског вицешампиона Монпељеа, словеначког првака Цеља, хрватског шампиона Загреба, македонског Пелистера из Битоља, новосадске Војводине па се са великом дозом сигурности може тврдити да ће овог љета Добој бити рукометни центар свијета, а турнир можда и најјачи у досадашњој историји. То је за "Глас Српске" потврдио и секретар турнира Ведран Палексић.

- Прва нам је година, овом новом организационом одбору, имамо енергију, вољу и мислим да ћемо то обавити како треба. Рећи ћу вам само да ће бити велики спектакл, нешто што до сада није виђено. Не могу да откривам пуно детаља, јер је све у фази преговора, али кроз неких десетак дана и мање изаћи ћемо са свим информацијама. Сваки дан сједимо и рјешавамо сегмент по сегмент, како шта дође на ред. Још радимо на затварању финансијске конструкције. Доста се ради и на "умивању" самог стадиона. Отварање турнира предвиђено је за 14. август, када би и све екипе требало да буду у Добоју на церемонији отварања. У току трајања турнира биће и доста концерата, то ће град организовати и очекујем да све буде како треба - рекао је Палексић.

Великим тимовима на турниру ће правду дијелити најпризнатија европска судијска имена предвођена Ђорђијем Начевским и Славом Николовом те нашим Весном Балван и Тамаром Праштало.

- Желимо просто да имамо поред играчког и судијски крем на нашем турниру. Спремамо једно велико изненађење, нешто што још није виђено. Окупићемо једну занимљиву генерацију, али нека буде стварно изненађење, све ће ускоро бити познато - поручио је Палексић.

Подршка министарства

Предсједник Извршног одбора турнира Данијел Шарић недавно је са осталим колегама посјетио министарку породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске Селму Чабрић, која је обећала неопходну помоћ у организацији овог великог догађаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана