Вечерас се наставља осмина финала Лиге шампиона: Борусија спрема изненађење Челзију

Г.С.
Вечерас се наставља осмина финала Лиге шампиона: Борусија спрема изненађење Челзију

ДОРТМУНД - Борусија из Дортмунда има идеју. “Милионери” желе да искористе лошу форму Челзија како би обезбиједили пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Њемачки тим је у серији од шест побједа, а у новој години кад се погледају и пријатељски мечеви знају само за тријумфе. У сваком од тих сусрета најмање два пута су затресли мрежу ривала, а у тим се вратио нападач Себастијан Але, што доноси додатни разлог за оптимизам у редовима тима из Дортмунда. На домаћем терену у европским мечевима у посљедњих 10 дуела славили су само три пута и то је податак који брине навијаче пред дуел с Енглезима. Тренери Един Терзић и Грем Потер су у исто вријеме полагали лиценце у УЕФА, заједно су били на семинарима и често су истицали како су у пријатељским односима, али ће на то заборавити кад крену окршаји осмине финала. Шеф струке “милионера” не може да рачуна на Торгана Азара и Абдулајеа Камару, а истиче да једва чека утакмице.

- Очекује нас меч против једног од водећих тимова Енглеске. Челзи је урадио велики посао у прелазном року, али сигурно да им треба времена да се уклопе у тим. Драго ми је што ћемо поново видјети наше бивше играче Пјера Емерика Обамејанга и Кристијана Пулишића. Близак сам пријатељ с Потером и радујем се сусрету. Мада ћемо на терену заборавити на пријатељство и желим да остваримо што бољи резултат за реванш. У серији смо добрих резултата - истакао је Терзић.

Челзи је немилице трошио у зимском прелазном року, али је за наставак такмичења могао само да региструје три играча. Пријављени су Енцо Фернандез, Жоао Феликс и Михајло Мудрик. Упркос овим појачањима Челзи је изгубио шест од посљедњих 12 мечева у свим такмичењима а сад је у серији од три ремија. Навијачи су незадовољни јер је екипа у посљедњих осам мечева постигла само четири гола и при томе је далеко од праве форме. Свјестан је тога и тренер Потер.

- Довели смо квалитетне младе играче. Мудрик и Феликс тек почињу каријере. Веома су амбициозни. Нису овдје дошли да буду трећа или четврта опција, већ да с њима побјеђујемо - рекао је Потер.

У другом сусрету вечери састају се Клуб Бриж и Бенфика. Белгијанци до сада нису били у ситуацији да дочекују прољеће у осмини финала. С друге стране, Бенфику сви виде као потенцијално изненађење и у самој завршници такмичења. Обје утакмице почињу у 21 час.

Нова лопта

Компанија “Адидас” представила је нову лопту којом се игра нокаут фаза и само финале елитног клупског такмичења. Домаћин финала Лиге шампиона биће Истанбул, а меч ће бити одигран 10. јуна на Ататурк олимпијском стадиону. Дизајн лопте која ће бити коришћена у финалу веома јасно је инспирисан самим градом домаћином, али и турском културом уопште. Истанбул је требало да буде домаћин финала Лиге шампиона 2021. године, али је одлуком УЕФА због тадашњих правила о сузбијању вируса корона домаћинство добио Порто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана