Власти покушавају да правно одбране своју одлуку, тражено одлагање

Срна
Власти покушавају да правно одбране своју одлуку, тражено одлагање

МЕЛБУРН - Аустралијске власти покушавају ужурбано данас да правно одбране своју одлуку да забране улазак првом тенисеру свијета Новаку Ђоковићу због његовог статуса вакцинације против вируса корона, док је српски тенисер и даље у притвору у хотелу у Мелбурну.

Министарство унутрашњих послова, које је требало да поднесе своју одбрану данас, затражило је продужење првог рочишта са понедјељка на сриједу, 12. јануара, рекао је представник суда Ројтерсу. Захтев је одбијен, наводи се у одлуци на сајту савезног суда.

Ђоковићеви адвокати ће имати до два сата да изнесу свој случај у понедјељак од 10.00 часова по локалном времену, док ће владино одјељење имати два сата да изнесе своју одбрану од 15.00 часова, одлучио је Федерални окружни и породични суд.

Аустралија каже да је Министарство здравља обавијестило организационо тијело турнира Тенис Аустралија /Теннис Аустралиа/ у новембру да недавна инфекција вирусом корона није нужно разлог за изузеће од вакцинације, као што је то случај у другим земљама.

Ђоковић у својој тужби наводи да му је Министарство унутрашњих послова овог мјесеца писало да је он испунио услове за улазак у Аустралију.

Драма у Мелбурну потресла је свјетски тенис и изазвала тензије између Србије и Аустралије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана