Ватерполисти Бањалуке у Лиги шампиона: Ново искуство за нас

Милан Зубовић
Ватерполисти Бањалуке у Лиги шампиона: Ново искуство за нас

БАЊАЛУКА - Ватерполисти Бањалуке спремају се за наступ у квалификацијама за Лигу шампиона, а жријеб их је смјетио у групу А заједно са дубровачким Југом, шпанском Барселоном, црногорским Јадраном и румунским Динамом.

Већ на први поглед јасно је да се Бањалучни не могу надати добром разултату јер ће играти са професионалним екипама које у свом саставу имају по неколико репрезентативаца својих држава те претендују на титуле у свим такмичењима гдје наступају, било да је ријеч о домаћим или иностарним.

Предсједник и тренер Бањалуке Слободан Граховац свјестан је квалитета клубова против којих ће играти. 

- Хвала свима који подржавају наш наступ у Европи и промоцију града и државе. ВК Бањалука је осам пута заредом шампион БиХ по чему је најуспјешнији колектив у Републици Српској и БиХ јер то није нимало једноставно. Ово нам је пето учешће у Европи и треће у Лиги шампиона. Екипе су подјељене у двије категорије, А гдје су професионални тимови и Б гдје су полупрофесионални и аматерски. Ми смо у Б категорији, али као шампион државе имамо право наступа у квалификацијама А категорије. У сусрету са таквим екипама немамо шта да тражимо, али имамо шта да тражимо везано за успостављање пријатељских односа за даљњу сарадњу док ћемо уједно презентовати наш град и државу - рекао је Граховац. 

Нагласио је да ће добити нове бодове и да ће напредовати на љествици Европске ватерполо федерације што има интерес за даље рангирање.

Турнир ће бити одржан од 13. до 15. септембра у Дубровнику и само побједник групе проћи ће у ЛШ. Остали тимови такмичење ће наставити у квалификацијама за Европа куп. 

- Имаћемо два значајна турнира у јако кратком временском периоду на којима ће наш млади и они искуснији момци стицати искуство - додао је Граховац.

Ватерполиста Мирко Ћурлић већ је раније играо европска такмичења 

- Биће то неко ново искуство за нас јер излазимо на европску сцену односно да схватимо гдје се ми налазимо, на којем смо нивоу и шта треба даље да радимо. Битно је да остваримо контакте са тим кубовима од чега ћемо имати користи у будућности - поручио је Ћурлић. 

Један од најмлађих играча је Петар Којчиновић који има само 15 година. 

- Јако ми је драго што ћу играти квалификације за Лигу шампиона против веома јаких екипа. То су све редом врхунске екипе које смо углавном гледали на телевизији, а сад ћемо играти против њих што нама много значи - рекао је Којчиновић. 

Појачања

Квалификације за ЛШ Бањалука ће играти са домаћим играчима. 

- Преговарали смо са неким играчима из Србије, али пошто не играмо Европа челенџер куп, а за ЛШ нам нис+у толико битна обзиром на велику разлику у квалитету, одлучили смо да играју наши играчи. Ако будемо играли Европа челенџ куп онда мормао довести пет или шест играча из Србије или Црне Горе који нису скупи са којима бисмо могли да освојимо то такмичење. За то треба да имамо стабилан буџет и чврста обећања, а не да доведемо играче које не можемо да платимо - навео је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана