Ватерполисти Бањалуке скупљају новац за Лигу шампиона

Милан Зубовић
Ватерполисти Бањалуке скупљају новац за Лигу шампиона

БАЊАЛУКА - Пред руководством Ватерполо клуба Бањалука нови је велики изазов који се огледа у скупљању новца потребног за учешће у квалификацијама за Лигу шампиона.

Kао шампиони БиХ Бањалучани су стекли право наступа и квалификационе утакмице биће игране у француском мјесту Турсониг покрај Лила, гдје наступа истоимени домаћин. Поред поменута два клуба још ће играти грчки Паниониос, португалска Виторија и дански Каструп.

- Проблеме прави удаљеност, односно недостатак новца за пут, смјештај и опрему на турниру који ће бити одржан од 29. септембра до 2. октобра. Улагања у ватерполо су јако малена, а рецимо да нас Министарство цивилних послова БиХ није уопште подржало. Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић уплатила је 4.500 евра котизације за наш наступ, док се надамо и помоћи градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, јер нам је потребно 25.000 марака за све. Наш наступ нема само спортски већ и друштвено-туристички значај у промоцији Републике Српске па је битно да нас сви подрже у граду и Републици, док од Сарајева не очекујемо ништа - казао је тренер Бањалуке Слободан Граховац.

Њему и његовој екипи ово би требало да буде трећи наступ у квалификацијама за Лигу шампиона те би до 27. септембра морали дефинитивно да потврде учешће или га откажу.

- Млада смо екипа и вјерујем да ћемо путовати у Француску. Јасно је да су Грци и Французи фаворити у овој групи, а ми се можемо “носити” са Португалцима и Данцима те домоћи трећег мјеста које доноси наступ у Челенџ Европа купу, који ће бити игран око 15. октобра. Вјерујем да има довољно времена па да до 27. септембра сакупимо потребна новчана средства те да нећемо наилазити на затворена врата, као до сада - изјавио је Граховац.

Увјерен је да је његова екипа доста напредовала након вишедневног кампа у Требињу, гдје је имала прилику да ради са ватерполо репрезентацијом Црне Горе.

Проблем са базеном

Граховац је поново истакао велике проблеме са базеном гдје немају довољан број тренинга.

- Базен не ради због ремонта који је требало да траје седам дана па се развукло на мјесец, тако да ћемо ићи на припреме у Шабац и играти спаринг утакмице да колико-толико задржимо форму. Уз то никад не добијамо потребне услове за рад, односно праве димензије игралишта, већ тренирамо на игралишту за женски ватерполо - нагласио је Граховац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана