Ватерполисти Бањалуке шести пут заредом постали шампиони БиХ,али титула има горак укус

Милан Зубовић
Ватерполисти Бањалуке шести пут заредом постали шампиони БиХ,али титула има горак укус

БАЊАЛУКА - Горак укус код ватерполиста Бањалуке оставило је освајање нове шампионске титуле БиХ.

Бањалучани су без премца шесту годину заредом, али без обзира на то њихов статус не може никако да се промијени на боље. Према ријечима алфе и омеге клуба Слободана Граховца сви су разочарани односом надлежних институција према њима, јер сматра да то нису заслужили.

- Шест година заредом најбољи смо клуб у БиХ, а према нама се сви понашају као да их срамотимо на сваком кораку. Поново смо постали шампиони мада ни ми понекад не знамо како смо то успјели, јер многи раде против нас док су услови у којима радимо неадекватни. Термини за тренинге на Градском олимпијском базену никако нам не одговарају. Игралиште је скраћено, димензије су за женски ватерполо и у таквим условима не можемо радити како треба. Титуле се не могу тако освајати и уколико се настави овакав третман према нама трофеји ће отићи у Сарајево. Ако је то циљ надлежних институција онда нека и нама кажу па да се не трудимо више или да промијенимо име у Сарајево - иронично је констатовао Граховац.

Према његовим ријечима сваке године добијају све мање средстава и велико је питање како уопште успијевају да задрже континуитет у раду.

- Глупости које чине људи који воде спорт на свим нивоима не могу се оправдати никавим правилницима. Спорт мора да буде на првом мјесту без обзира на политичке партије. Статус клубова мора да буде ријешен систематски, а не да све зависи од ентузијазма одређених појединаца. Уједно и велики спонзори су нас заборавили. Њихови ситни доприноси нашем клубу много значе - био је оштар Граховац.

Нагласио је да је потребно мало воље па да ријеше проблеме и да се угледају на Србију која је ријешила добар дио својих проблема у спорту.

- Прошло и садашње руководство ГОБ-а игнорише наше дописе и уоште не одговара на њих те се никако не можемо састати па да нешто покушамо договорити. ГОБ пребацује одговорност на Градску управу која то враћа ГОБ-у па ми се чини да играмо пинг понг са њима. Базену дефинитивно треба реконструкција, јер су технички услови јако лоши. Немамо велики семафор, клупски је дотрајао, а новца нема да набавимо нови. Мокри чворови су скоро дотрајали и много још тога. Мишљења смо да би ГОБ требало да постане јавна установа што би ријешило доста проблема - казао је Граховац.

Освајањем шампионске титуле очекују их квалификације за Лигу шампиона што су играли два пута до сада.

- Велико је питање да ли ће нам институције помоћи да наступимо у квалификацијама. Надамо се да ће бити новца и за нас, а по садашњем систему да за некога има, а за некога нема - закључио је Граховац.

Посебно је огорчен на понашање чланова конкурентског клуба из највећег града Републике Српске.

Инцидента није било на завршном турниру мада је нашем играчу разбијен нос у жару борбе. Екипа из Сарајева вршила је притисак на судије током нашег меча са Неумом, док нас више боли то су поједини играчи и функционери Борца из нашег града навијали са сарајевским клубом против нас. То никако не можемо схватити, али нека њима служи на част. Све чине да поцијепају ватерполо у Бањалуци, јер су настали пучем и раде нам иза леђа - истакао је Граховац.

Утакмице

Бањалука је побиједила Јадран из Неума резултатом 17:12, на завршном турниру док је ремизирала са сарајевским Инвиктумом 11:11. Сарајлије су биле боље од екипе из Неума са 15:14. За шампионски тим играли су Стефан Миловановић, Далибор Амиџић, Огњен Праштало, Никола Ћосић, Станко Ђукић, Стефан Шобић, Немања Дардић, Стефан Симић, Петар Којчиновић, Владан Дмитрашиновић, Срђан Стевандић, Давид Дардић, Драшко Вујковић, Лука Јагодић и Виктор Главић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана