Ватерполисти Бањалуке поново шампиони БиХ: Титула са дозом горчине

Милан Зубовић
Foto: ВС БиХ

БАЊАЛУКА - Осми пут заредом, а девети укупно ватерполисти Бањалуке постали су шампиони БиХ, док им то није пошло за руком само једном.

На Затвореном олимпијском базену “Ана Чучковић” у Требињу први пут одржано је сениорско првенство БиХ, а Бањалука је уписала све три побједе. Славила је против сарајевских Инвиктума (16:15) и Торпеда (14:9) те Јадрана из Неума (18:17). 

Друго мјесто припало је Инвиктуму, треће Торпеду, а четврто Јадрану. Ипак, тренер Бањалуке Слободан Граховац огорчен је због односа надлежних према клубу који годинама доноси трофеје у град на Врбасу. 

- Одбранили смо титулу, док борба за друго мјесто сарајевских клубова постаје све узбудљивија. Као и све раније, и ова титула има горак укус јер надлежни немају слуха за нас, а не коштамо много - рекао је Граховац за “Глас Српске”. 

Био је врло оштар на језику анализирајући стање у спорту. 

- Тражимо побољшање у коришћењу базена и већи број термина. Спорт нам се свео на забављање мале дјеце од којих се само скупљају чланарине, док ВК Бањалука годинама не наплаћује чланарину. Потребна је помоћ шире друштвене заједнице јер је сваке године све лошија ситуација у спорту нашег града. Ти људи који воде спорт не желе било шта да ураде да би поправили ситуацију. Рецимо, базен се увече не користи на 30 метара и то знају полуписмени директори, али не желе да нам помогну - навео је Граховац. 

Говорећи о даљим циљевима поновио је да и даље муку муче са финансијама. 

- Пред нама је још такмичења и надамо се да ћемо одбранити прва мјеста у млађим категоријама те да ће тако бити и са другим клубовима у осталим спортовима. Битно је да Бањалука развија свој спорт, а не спорт Словеније од којег нема користи. Осам година играли смо Прву Б лигу Србије, али прошле сезоне смо одустали јер није било пара. Град и држава морају хитно да установе награду за оне који су освојили првенство и Куп. Правилник је против спорта и углавном је дестимулативан - истакао је Граховац. 

Састав екипе

За Ватерполо клуб Бањалука наступали су: Стефан Миловановић, Срђан Стевандић, Мирко Ћурлић, Никола Ћосић, Милан Кецман, Стефан Шобић, Срђан Милошевић, Виктор Главић, Стефан Главић, Петар Којчиновић, Марко Видеканић, Драшко Вујковић, Лука Јагодић и Давид Јовановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана