Ватерполисти Бањалуке очекују боље резултате у Европи

Д.Д.
Ватерполисти Бањалуке очекују боље резултате у Европи

БАЊАЛУКА – Ватерполисти Бањалуке ће четврти пут узастопно да учествују у европским куповима, а овај пут екипа се нада и бољим резултатима, јер је квалитет екипа у новом такмичењу приближан.

Наиме, Европска федерација је клубове подијелила у групе, па ће тимови из 12 најквалитетнијих земаља играти Лигу шампиона и Европа куп, док ће тимови из преосталих у наступати у Челенџер Купу.

Бањалука ће играти од 18. до 22. октобра на турниру групе Б у белгијском Мускрону. У групи су још ОДТУ АНкара из Турске (први ривал 19. октобра), затим енглески Манчестер (20.октобра), швајцарски Каруж (субота, те домаћин Мускрон).

- Ово је релативно ново такмичење које окупља земље у којима ватерполо није најпопуларнији тако да вјерујемо да можемо да остваримо боље резултате. Бањалука је шест пута узастопно шампион БиХ, али и даље немамо праву подршку. Прошле сезоне наступ у Европи је помогла Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић а надамо се да ће и овај пут . Упутили смо захтјеве министарству цивилних послова БиХ, Министарству породице омладине и Спорта Републике Српске јер је овај насуп веома битан за наш клуб град, Републику Српску и БиХ. Турска екипа је фаворит код њих се у ватерполо заиста улаже тако да не знам откуд они у овој групи. Играћемо и против Манчестера, а срећом ову екипу не води Пепе Гвардиола. Идемо да одиграмо што боље и спремимо се за првенство БиХ које слиједи јер желимо да ту освојимо седму титулу – рекао је предсједник Слободан Граховац

Ватерполиста Срђан Стевандић истиче да ће младићима ови наступи пуно значити.

-Напорно смо радили у протеклом периоду како би се што боље представили у Европи. Надамо се и вјерујемо да ћемо да остваримо боље резултате него на претходним такмичењима јер мислимо да су екипе приближног квалитета. За нас ће ово да буде велико искуство и мотив за даљи рад – истакао је Стевандић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана