Вашингтон против плана Родмана да спаси Грајнерову из Русије

Танјуг
Вашингтон против плана Родмана да спаси Грајнерову из Русије

ВАШИНГТО - Бела кућа има негативан став о наводном плану бивше НБА звезде Дениса Родмана да путује у Русију и обезбједи ослобађање америчке кошаркашице Бритни Грајнер.

Двострука олимпијска шампионка и звезда ЊБНА, Бритни Грајнер је раније овог мјесеца осуђена у Русији на девет година затворе по оптужби за посједовање дроге.

Предсједник САД Дожеф Бајден оцијенио је да је пресуда Грајнеровој неприхватљива, а САД су понудиле Русији да за кошаркашицу размене Виктора Бута, руског трговца оружјем који у Америци служи затворску казну од 25 година, преноси агенција Ројтерс позивајући се на извор упознат са ситуацијом.

Родман је у суботу рекао за телевизијску мрежу Ен-Би-СИ Њуз да планира да посјети Русију да би тражио да се Грајнер ослободи.

„Добио сам одобрење да идем у Русију и помогнем јој. Покушавам да одем ове недјеље“, рекао је Родман у интервјуу за Ен-Би-СИ Њуз, али остало је нејасно од кога је кошаркаш добио дозволу. Високи званичник америчке администрације, који је тражио да остане анониман, јасно је ставио до знања да Бела кућа не одобрава најављену посјету.

„У јавности је позната информација о значајној понуди администрације Русима и све ван даљих преговора кроз већ успостављене канале ће вјероватно компликовати и ометати напоре за ослобађање“, рекао је амерички званичник у разговору са извјештацем Ројтерса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана