Василић: Младост адут Слоге

Дарко Драгичевић
Василић: Младост адут Слоге

ДОБОЈ – Мушки рукометни клуб Слога Добој у нову сезону улази са осјетно подмлађеним тимом. Прва прозивка и тренинг биће обављена на стадиону Спортских игара у 19 часова. Тренер Дејан Василић имаће у тиму неколико јуниорских репрезентативаца БиХ од којих се пуно очекује у наредној сезони.

Слога је у овом прелазном року осим повратника голмана Ђорђа Босића, довела три веома млада и перспективна рукометаша. Тако су добојски клуб појачали бекови Јован Јанковић, Акаки Паташури и Хасан Икановић. Слога је тако комплетирала три јуниорска репрезентативца Ђенадију, Марковића и Икановића и од раније генерација Миличевић и Ристић.

Добојски тим жели да са младим снагама оствари што боље резултате. Управо ће брзина , добра физичка спремност и младост бити главни адути у новој сезони. Свјестан је тога и тренер Дејан Василић.

-Ове сезоне смо се одлучили да додатно подмладимо екипу и да дамо шансу младим играчима. Сад је пред њима велики изазов да указану шансу искористе и додатно напредују током ове сезоне. Окупили смо младе репрезентативце БиХ, пред којима је свијетла будућност уз добар и квалитетан рад. Такође ту су и наши млади играчи Владан Марковић и Никола Стјепановић од којих очекујемо још боље партије и додатни искорак. Надам се да због наше младости резултати у шампионату неће трпити и да ћемо бити добри- истакао је тренер Василић.

Слога ће у припремном периоду да одигра девет мечева. Прву провјеру имаће 14. августа када је на програму дуел против Челик Јуниора, затим три дана касније слиједи меч против Криваје. Прије ТВ турнира шампиона, екипа ће имати још двије провјере, а ривали ће бити 21. августа Босна (Високо) те Грачаница (25. августа).

Рукометаши Слоге ће најтеже провјере имати на 55.Међународном ТВ турниру шампиона који се одржава у њиховом граду од 28. августа до 1. септембра. Добојски тим ће имати три веома тешке провјере а Биће у групи са Ал Ахлијем, Веспремом и Бешикташом. Ево распореда мечева добојског тима: 29. август Слога - Ал Ахли (17.10), 30. август: Слога - Веспрем (19.10), 31. август: Слога - Бешикташ (15.30). 

Након ТВ турнира шампиона слиједиће још два дуела. Прво ће бити реванаш против Босне Високо, да онда учешће на Свесрпском купу гдје ће ривал у полуфиналу да буде освајач Купа БиХ баањалучки Борац. Сигурно је да ће ове провјере са квалитетним ривалима итекако добро доћи добојском тиму да се уигра за нову сезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана