Валбуена тврди: Бензема заслужује "Златну лопту"

Танјуг
Валбуена тврди: Бензема заслужује "Златну лопту"

ПАРИЗ- Фудбалер Олимпијакоса Матје Валбуена изјавио је да његов некадашњи саиграч из француске репрезентације Карим Бензема заслужује да добије "Златну лопту", која се додјељује најбољем играчу свијета, преносе француски медији.

Валбуена и Бензема су у лошим односима због скандала који је прије седам година потресао француски фудбал.

"Не бих био искрен када бих рекао да Бензема не заслужује Златну лопту. Да, заслужује је. Кад говоримо о спорту, могу да будем објективан и радо ћу то да признам. Немам проблема с тим", рекао је Валбуена за "РМЦ Спорт".

Бензема је прошле сезоне одиграо 46 утакмица за Реал у свим такмичењима, а постигао је 44 гола и имао 16 асистенција.

Са Реалом је освојио шпанско првенство и Лигу шампиона. Суд у Версају изрекао је Бенземи једногодишњу условну казну затвора у новембру 2021. године, као и новчану казну од 75.000 евра због саучесништва у покушају уцјене Валбуене.

Фудбалер Реала је 2015. године вршио притисак на Валбуену да плати уцјењивачима, који су пријетили да ће објавити његов видео снимак са експлицитним садржајем.

Због овог скандала Валбуена и Бензема су избачени из националног тима "триколора". Међутим, селектор Француске Дидије Дешан вратио је Бензему у репрезентацију за прошлогодишње Европско првенство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана