Вајда први пут проговорио о разлозима раскида сарадње са Ђоковићем

ГС
Foto: Агенције

Маријан Вајда и Новак Ђоковић су на крају сезоне раскинули дугогодишњу сарадњу, гдје је током 15 година колико је Вајда уз један мањи прекид био тренер најбољег тенисера свијета, а уједно био члан тима током свих његових 20 Гренд слем титула.

Недавно је Новак на Србија опену окупио све чланове свог некадашњег тима, гдје је био и Вајда, подијелио им статуе и захвалио им на свему што су урадили за њега током 15 година.

Ипак, нисмо имали конкретан одговор на питање због чега је између њега и Вајде прекинута сарадња, а оно што је многе изненадило јесте и чињеница да је Вајда убрзо преузео новог играча, Словака Алекса Молчана, иако је првобитно речено да жели да одмори од путовања и да се посвети породици.

Сада је и сам Вајда по први пут проговорио о разлозима сарадње са Новаком Ђоковићем, истакавши да је постојала комбинација различитих разлога.

"Била је то комбинација различитих разлога. Заједно смо заиста дуго и његове одлуке су показале да жели да се фокусира на Гренд слем турнире - зато би могао да помисли да није идеално да има толико људи у свом тиму. Желео је да их смањи и да има само једног тренера. Не знам тачно, никада га нисам питао, али претпостављам из анализе његовог распореда турнира да је желео да смањи свој тим и изабрао је Горана Иванишевића. Није имало смисла да има тренера само на Гренд слемовима, јер тренеру је потребан дугорочан план", рекао је Вајда, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана