Вајда открио зашто се разишао са Ђоковићем

Agencije
Вајда открио зашто се разишао са Ђоковићем

Новак Ђоковић посједује смртоносну комбинацију, комплетан је тенисер као Роџер Федерер и има фанатичну борбеност као Рафаел Надал, рекао је бивши тренер најбољег играча свијета Маријан Вајда.

Словак је 15 година био дио стручног штаба Ђоковића, у два периода, а коначан раскид сарадње догодио се недавно, о чему је Вајда отворено говорио за словачке медије.

- Новак је одлучио да игра мање турнира и опредијелио се за млађи стручни штаб. Горан Иванишевић је био број један. И даље имамо одличан однос, провели смо 15 година заједно. Наравно, прекид наше сарадње је био веома емотиван за обојицу, али живот се наставља и Новак је и даље Новак. Зна како да тренира, одлично се разумије са Гораном. Ја сам добро, он је добро. И тако треба да буде - навео је Вајда.

Вајда је био пресрећан због Новакове побједе у Аустралији.

- Видио сам његово велико олакшање због свега што му се догодило прошле године и повреде која га је мучила на турниру. Видјеле су се емоције. Недостају ми такви моменти, да будем дио њих. Ове године ће нестати све рестрикције у вези вакцине и он ће моћи да игра на више турнира. Волио бих да нам се путеви чешће укрштају и да га видим како осваја више грен слемова - истакао је Вајда.

Ко је најбољи тенисер свих времена?

- Тешко је то питање јер су сви различити. Тениски гледано, свако има своју подлогу. Рафа воли шљаку, Роџер бетон, а Новак траву. Имају различити стилове и стратегије како да освајају турнире. Увијек желе више и више, свој тројици је исти циљ. Да буду најбољи. То су и били ових 15-20 година. Психолошки аспект је код њих кључан, а увјерен сам да им је и ривалитет помогао да то постигну. То је најбоље гориво за напредак. Више пута сам разговарао са Тонијем Надалом, и он се слаже да сва тројица имају нешто специјално, веома су психолошки јаки - рекао је Вајда.

Ипак, Новак има посебније карактеристике.

- Новак има комплетну игру као Роџер и фанатичну борбеност као Рафа. То је смртоносна комбинација. Његова жеља је да заврши каријеру са највише грен слем титула у историји. Он нема лимите, физички се осјећа одлично и уколико не буде повреда, способан је да то уради. У Аустралији је показао шта све може - закључио је Вајда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана