Уз подршку Mozzartа до нових медаља – Лана Пудар вриједно тренира за Олимпијаду

Mozzart
Уз подршку Mozzartа до нових медаља – Лана Пудар вриједно тренира за Олимпијаду

Нова базенска теретана за најбољу бх. пливачицу

Иза ње су бројни успјеси и медаље, а пред њом сјајна спортска будућност. Она је Лана Пудар, стипендиста компаније Mozzart, освајачица свјетске бронзе, европска првакиња и свјетска јуниорска првакиња. Власница је бројних рекорда и вишеструких признања за најбољу спортисткињу Босне и Херцеговине. Освајала је најсјајније медаље на такмичењима широм Европе и свијета, а заблистала је и као једина спортисткиња из БиХ која је успјела остварити норму за наступ на љетним Олимпијским играма у Паризу 2024. године. Подршку у борби за олимпијску медаљу наставља да јој пружа компанија Mozzart, па су за њу опремили теретану на базену Свеучилишта у Мостару.

- Захваљујући донацији компаније Mozzart, сада имамо лијепу и функционалну базенску теретану која ми помаже у тренажном процесу и од срца им се захваљујем на подршци. Тренутно сам фокусирана на припреме за наступ на љетњим Олимпијским играма у Паризу јер ми је циљ да остварим што бољи резултат, поручује пливачица Лана Пудар.

 

 

Потпуно посвећена спорту и тренинзима, а у базену се осећа као "свој на своме". У Мостару редовно тренира када није на припремама у иностранству, а уз њу је увијек њен тренер који је припрема за свако такмичење.

 

 

- Ово је за мене једна врло практична пливачка базенска теретана коју смо добили од компаније Mozzart и могу рећи да нам заиста пуно помаже у тренажном процесу. Овом приликом желим да им се захвалим на континуираној подршци, на разумијевају које показују за Ланине тренажне обавезе и надам се да ће се ова сарадња наставити у наредном периоду, поручује Дамир Ђедовић, Ланин тренер.

 

 

Уз подршку регионалног лидера у приређивању игара на срећу, најбоља бх. пливачица Лана Пудар освојила је бројна одличја. Постала је првакиња свијета на 100 метара делфин на Свјетском јуниорском првенству у Израелу. Освојила је четврто мјесто у трци на 200 метара делфин на Свјетском првенству у јапанској Фукуоки. Окитила се бронзом у дисциплини 200 метара делфин на Свјетском купу у Берлину. На Европском првенству у Београду узела је злато у све три дисциплине у стилу делфин, поставивши у свакој нови рекорд европских јуниорских првенстава. Затим је освојила бронзану медаљу у трци на 200 метара лептир на Свјетском првенству у Дохи.

 

У сезони из снова 2023. на шест великих европских и свјетских такмичења освојила је укупно девет медаља - пет златних, по двије сребрне и бронзане. Испливала двије норме за Олимпијске игре у Паризу 2024., поставила бројне рекорде...

 

Потенцијал младе пливачице Лане Пудар препознала је и компанија Mozzart која јој, кроз свој програм Стипендирања талената, већ годинама помаже на путу до олимпијске медаље о којој сања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана