Уз Mozzart до нових медаља: Харис Еминовић се спрема за Параолимпијаду у Паризу

Mozzart
Foto: Mozzart

Иза њега су бројни успјеси, а испред њега свијетла спортска будућност. Са само 22 године, Харис Еминовић, стонотенисер из Бањалуке окитио се медаљама на бројним домаћим и свјетским такмичењима за стонотенисере са инвалидитетом. Посебно је поносан на наступ на Параолимпијским играма 2020. у Јапану гдје је био најмлађи представник Босне и Херцеговине. Сада вриједно тренира за Параолимпијске игре Паризу идуће године, а компанија Mozzart га подржава на том путу као свог новог стипендисту.

Подршка компаније Mozzart, кроз мјесечне стипендије, је за мене једна велика ствар, посебно из разлога што неко примјећује и цијени мој велики труд и рад и улаже у наставак моје спортске каријере- каже Харис Еминовић, успјешни стонотенисер из Бањалуке. 

Компанија Mozzart пружа подршку талентима кроз мјесечно стипендирање, а на листу су се до сада уписали бројни млади спортисти, умјетници, научници и други надарени појединци из различитих области.  Уз помоћ ове друштвено одговорне компаније, они су добили прилику да избрусе свој таленат, напредују у животу и остваре своје снове.

"Након Лане Пудар, акцију „Стипендирање талената" настављамо подршком младом и перспективном стонотенисеру који свакодневно доказује да инвалидитет није препрека за остваривање сјајних спортских резултата. Вјерујемо да ће нам сви наши стипендисти узвратити трудом, залагањем и успјесима. Харис се већ издвојио својим постигнућима, а сада настављамо да га бодримо на путу до одличја на Параолимпијским играма 2024. у Паризу" поручује Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Mozzart.

Харис се од рођења бори са урођеном болешћу која доводи до укочености зглобова, али и смањеним обимом и функцијом мишића. Упркос томе, стони тенис вриједно тренира од своје 14. године. Каже да је највише захвалан својим родитељима који са њим од најранијег дјетинства пролазе физикалне терапије и вјежбе и подржавају га на путу ка спортским успјесима. Њима се сада придружила и компанија Mozzart као вјерни навијач на сваком Харисовом наступу.

С обзиром на то да је по занимању лабораторијски техничар, у будућности жели да се запосли у медицинској струци, да заврши Факултет физичког васпитања и спорта и настави да се активно бави стоним тенисом. За све младе спортисте, посебно оне са инвалидитетом, има поруку подршке.

-Сматрам да могу дати добар примјер свим млађим особама са инвалидитетом како могу бити лично и друштвено корисни. Моја порука за све спортисте, посебно оне са инвалидитетом јесте да се увијек боре јер само искрен и поштен рад доводи до правих резултата и циљева- поручује Харис.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана