Увертира за Куп

С. Пухало
Увертира за Куп

ДОБОЈ - Рукометаши Слоге остварили су значајну побједу над височком Босном и још једанпут показали како се великом борбеношћу и залагањем могу надомјестити многи недостаци. Прво су то учинили недавно против Извиђача, који је, исто као и Босна био фаворит, али максимална ангажованост Добојлија и њихова велика жеља за успјехом били су јачи од квалитета ривала.

Та сложност Слогиних рукометаша посебно је дошла до изражаја у мечу са Височанима, јер су наступили ослабљени, без бекова Владимира Грбића и Борислава Станковића.

- Савладали смо једну од најјачих екипа у лиги, а утакмицу смо одиграли малтене само са два бека. Повриједили су се Грбић, који није наступио и Станковић, који је играо само прво полувријеме. Aли, остатак тима је великом борбеношћу и залагањем надокнадио тај хендикеп - сијао је од среће послије утакмице тренер Слоге Јасмин Ункић.

Сви, наравно, заслужују похвале за остварени успјех, али најзапаженији актер био је свакако голман Слоге Шандор Ходик, који је бранио у великом стилу.

- Подсјетио је на своје најбоље дане, јер имао је 22 одбране, а заустављао је зицере у тренуцима када се ломио резултат. Обесхрабривао је противничке шутере, а својим саиграчима давао је додатну снагу и славили смо заслужено - додао је Ункић.

Овај меч, према његовим ријечима, био је увертира за полуфинале Купа БиХ које је на програму у суботу у Сарајеву.

- Aко се опораве Грбић и Станковић, који су нам важни како у одбрани, тако и у нападу, можемо да рачунамо на добру игру против Коњуха и да се надамо и побједи. Финале би за нас био огроман успјех - закључио је Ункић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана