Утучени Хамилтон још увијек љут на челнике Формуле 1, пријети им прекидом каријере

ГС
Foto: Архива

Угледни Би-Би-Си јавља да британски возач Леуис Хамилтон још увијек није одлучио да ли ће наредне сезоне возити у Формули 1 и да је јако разочаран завршетком прошле сезоне и да се тај осјећај још увијек није промијенио.

Они наводе да је Хамилтон изгубио повјерење у ФИА-у јер, како сматра, они су погрешно користили правила за сигурносна возила током трке, а што је директно утицало на исход финалног обрачуна Хамилтона и Ферстапена у којем је Холанђанин освојио прву титулу шампиона Формуле 1.

Наводи се да је Хамилтон чврстог става да неће сјести у болид све док ФИА јасно не објасни шта се догодило у посљедњем кругу велике награде Абу Дабија, када је Ферстапен престигао британског возача, преузео прво мјесто и освојио титулу.

Би-Би-Си даље тврди да Хамилтон тренутно има пуну подршку свих људи у Мерцедесу и да ће они заједно покушати доћи до "правде", а оно што је можда и најважнији дио текста јесте навод да би се овај сјајни возач могао повући из Формуле 1 уколико не буде задовољан одговором, односно не добије јасно образложење шта се десило у Абу Дабију.

Из ФИА-е су раније истакли да ће резултате интерне истраге завршити пуно прије почетка нове сезоне у марту 2022. године, а прва тестирања за нову сезону заказана су већ крајем фебруара.

Подсјећамо да је Хамилтон прошле године потписао уговор с Мерцедесом до 2023. године, преноси Klix.ba

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана