Успјешна сезона Ваздухопловног клуба Скајдајв из Бањалуке

Д. П.
Успјешна сезона Ваздухопловног клуба Скајдајв из Бањалуке

БАЊАЛУКА - Падобранци ваздухопловног клуба Скајдајв из Бањалуке наставили су са одличним резултатима ове сезоне, а посљедњи у низу успјеха остварили су на Алкарском купу у Сињу, гдје су у конкуренцији девет екипа заузели прво мјесто.

- За екипу су наступили Немања Гаврић, који је у појединачној конкуренцији био трећи, те Бобан Продановић и Срђан Нешић. То је такмичење које је карактеристично, јер се у њему донекле примјењују правила из Сињске алке - нагласио је инструктор падобранства и падобранац Скајдајва Зоран Благојевић.

И прије наступа у Сињу Бањалучани су имали запажена остварења.

- Поносни смо на овогодишње резултате. Осим успјеха оствареног у Сињу, били смо први екипно на Купу града Бихаћа, те други екипно на Купу града Осијека. На том такмичењу у Хрватској Немања Гаврић је освојио сребрну медаљу у појединачној конкуренцији. Били смо трећи на Отвореном првенству Србије у Нишу у екипној конкуренцији, као и појединачно (Бобан Продановић). Захваљујући шефу представништва Републике Српске у Бечу Младену Филиповићу и ове године смо наступили на Свјетском купу у Талгауу, гдје смо у конкуренцији више од 40 екипа остварили запажен резултат. Средином мјесеца очекује нас наступ на Купу града Никшића - истакао је Благојевић.

У току је и обука нових чланова.

- То су полазници основне падобранске обуке на нашем аеродрому у Залужанима и могу да се похвалим да има све већи број заинтересованих. Послије прегледа и процјене обука траје неких седам дана, послије чега се по правилу изводе први скокови са висине од 1.200 метара. Већ смо почели и са припремама за сљедећи Меморијални падобрански куп “Пет звијезда 2024”, који се одржава у знак сјећања на наше трагично настрадале чланове - додао је Благојевић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана