Ускоро филм о чувеној генерацији фудбалера "Рудар Приједора"

Срна
Foto: www.rudarprijedor.com

ПРИЈЕДОР - О генерацији ветерана Фудбалског клуба /ФК/ "Рудар Приједор", која је 1995. године одиграла чувено финале Купа Републике Српске са бањалучким "Борцем", ускоро ће бити снимљен документарни филм, речено је данас на пријему чланова те екипе код замјеника градоначелника Приједора Жарка Ковачевића.

Најмлађи члан ове најтрофејније "Рударове" генерације Славиша Краљ поздравио је идеју сниматеља Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ Недељка Лајшића да у наредном периоду сними један документарни филм, поводом тог догађаја који је, како је истакао, остао упамћен код свих љубитеља фудбала.

"То је био догађај који до данас није поновљен. Одиграно је од тада још 25 купова, међутим ниједан није био тог карактера и тог нивоа", рекао је Краљ.

Сниматељ Недељко Лајшић је најавио да креће у реализацију документарног филма "Више од игре".

"Ово је прича о тој утакмици, која није само прича о фудбалу, него и о емоцији и слободно могу рећи да ниједна фудбалска утакмица од 1995. године до сада није изазвала такву емоцију и мислим да ће овај филм показати не само нама него и генерацијама које долазе односе према `Рудару` и шта је то љубав пема вољеном клубу", истакао је Лајшић.

Члан те генерације Фудбалског клуба "Рудар" Стојан Јањетовић подсјетио је на фудбалски спектакл који је, како је рекао, био невиђен на овим просторима, на коме се окупило више од 30.000 гледалаца.

"Јер то је била прва послијератна утакмица и прва утакмица новоформираног клуба `Рудар-Приједор` који је настао интеграцијом два клуба 1992.године", рекао је Јањетовић.

Замјеник градоначелника Приједора захвалио је играчима из те легендарне генерације 1995. године и подржао идеју да се о том спортском догађају сними документарни филм, истакавши да ће Градска управа Приједор подржати тај појекат.

"А, како гледамо у прошлост, тако гледамо и у будућност и данас смо причали о инфраструктури, те могу да најавим да смо успјешно реализовали причу око кредита, тако да ће све капиталне инвестиције бити на дневном реду, а једна од тих, идуће године је и изградња рефлектора на градском стадиону за шта се ускоро завршава пројетат, а ускоро ћемо имати и идејно рјешење", рекао је Ковачевић.

Он је изразио наду да ће до маја, када би ФК "Рудар Приједор" требало да добије лиценцу за наставак такмичења у Премијер лиги, тада почети и реализација овог пројекта.

"За те намјене је у градском буџету издвојено 800.000 КМ и да ли ће то бити довољно или ћемо морати повећати ту ставку видећемо, а побољшаћемо ту инфраструктуру изградњом и једног помоћног терена, па можда онда и хибрид главни терен“, поручио је Ковачевић.

Он је додао да је млађа генерација овог клуба направила искорак, увела клуб у Премијер лигу и изразио очекивање да ће у некој од слиједећих сезона клуб "изаћи и у Европу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана