Урош Бојанић блистао на Европском првенству у џијуџицуу: Злато круна каријере

Дарко Драгичевић
Урош Бојанић блистао на Европском првенству у џијуџицуу: Злато круна каријере

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Златна медаља на Европском првенству у Лилу је круна досадашњег рада и много ће ми значити за наставак каријере, поручио је такмичар Џијуџицу клуба Славија Урош Бојанић.

Млади спортиста је напоран рад у протеклом периоду крунисао највреднијим одличјем у досадашњој каријери.

-  У првој борби савладао сам Грка Илијаса Ђакувиса 12:3, затим био бољи од Румуна Адријана Александруа фул-ипоном. У финалу  након потпуног преокрета сам био бољи од репрезентативца Шведске Кимона Кристофоридиса - рекао је Бојанић.

Млади такмичар истиче да је од старта припрема медаља била циљ упркос јакој конкуренцији коју је имао на такмичењу. Није га омело ни то што је његов тренер Данијел Блажић био судија на Европском па га је на мечевима водио Милан Савичић.

- Од почетка сам вјеровао у медаљу, јер смо заиста квалитетно радили у протеклом периоду. Напорно сам радио за ову медаљу и биће ми подстрек за будућност. Доста сам тренирао са старијим братом, затим својим тренерима у клубу, али на крају се све исплатило овом медаљом - додао је млади такмичар.

Бојанић истиче да је тек повратком са такмичења постао свјестан да је постао шампион Европе.

- Осјећај је предиван, заиста није мала ствар бити шампион Европе у својој категорији. Породица, пријатељи у школи су поносни на мене, пратили су мечеве, навијали и драго ми је што сам их обрадовао. Сад је на мени да наставим са добрим радом.

Након освајања европског злата наредни велики циљ је Свјетско првенство.

- Нема времена за славље слиједи ми првенство Републике Српске, па турнири у Бечу и Марибору. Главни циљ је Свјетско првенство које се одржава у Казахстану ако би се нашли спонзори који би финансирали одлазак на такмичење - истакао је на крају Бојанић.

Тренер био судија

Његов тренер Данијел Блажић био је једини судија из БиХ на овом такмичењу.

- Учешће на овом првенству је велико искуство за мене и циљ ми је да и даље напредујем, те стичем додатна звања. Много сам научио, јер су овдје биле најбоље судије из Европе, а посебно ми је драго што је Урош и без мене дошао до злата - истиче Блажић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана